MarktPlaza

196 - Mijn naam is Victoria - Victoria Donda

92x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Mijn naam is Victoria - Victoria Donda.
Ik was een van die geroofde Argentijnse kinderen.

Een jonge Argentijnse ontdekt haar ware identiteit.

In een wanhopige poging om iemand de baby te laten herkennen, reeg Victoria's moeder in de gevangenis een blauw draadje door de oorlelletjes van haar pasgeboren dochter. Twee weken later werd Victoria van haar afgenomen. Er is nooit meer iets van Victoria's moeder vernomen.

De staatsgreep in Argentinië in 1976 leidde tot een van de bloedigste dictaturen in de geschiedenis – dertigduizend mensen werden ontvoerd, gemarteld en vermoord. Er werden honderden baby's gestolen die vervolgens illegaal werden geadopteerd. Dankzij de vasthoudendheid van mensenrechtenorganisaties zoals Grootmoeders van de Plaza de Mayo hebben sommige van die kinderen hun ware identiteit en die van hun vermoorde ouders kunnen achterhalen. Analía is een van die kinderen. Op zevenentwintigjarige leeftijd hoort ze dat degenen die haar hebben opgevoed niet haar echte vader en moeder zijn.

In een land dat nog altijd wanhopig met zijn verleden worstelt, is het relaas van deze moedige jonge vrouw uit Buenos Aires vooral bedoeld om de hele wereld te laten weten wat er tijdens de 'vuile oorlog' is gebeurd en wat men haar persoonlijk gedurende al die jaren heeft trachten te onthouden haar eigen naam: Victoria.

Victoria Donda is een Argentijnse mensenrechtenactiviste. Ze is ook het eerste kind van 'verdwenen' ouders dat als jongste vrouwelijke kamerlid in de geschiedenis van Argentinië zitting heeft in het parlement.

isbn 978 90 443 2556 0 / The house of books / 2e druk 2010
staat: z.g.a.n. / Type: paperback / 255 blz. / gewicht: 336 gr.

verzendkosten koper (incl. track en trace) / ophalen is ook mogelijk.

De 2e Ronde, uw adres voor goede en goedkope 2e hands boeken.
"What you see, is what you get"