MarktPlaza

126 - De inwijding - Tess Franke

86x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

De inwijding - Tess Franke.
Vlammende thriller van een nieuwe Nederlandse schrijfster.

Jonge advocate (in kwade zaken) raakt verstrikt in een haast onontwarbaar web van persoonlijke en professionele problemen. Een Hollandse heldin met hartstocht en rechtvaardigheidsgevoel.
Femke Wolzak is een zelfbewuste vrouw van 26. Ze woont met haar vriend Roel in een appartement in Amsterdam-Oost. Als junior bij het kantoor van Thans, Spreeuwenberg en Spreeuwenberg heeft Femke veel te maken met zware criminelen, en met hun morele opvattingen. Dat gaat goed zolang ze professioneel en afstandelijk blijft. Maar dat doet ze niet. Als Hermanna, de vrouw van een Amsterdamse gangster, zich bij haar meldt met echtscheidingsplannen, slaat ze alle professionele raad in de wind, laat haar zorginstinct spreken en onderhandelt tussen de huwelijkspartners tot er een overeenkomst ligt. Hard maar rechtvaardig en met voldoende borg (een belastende verklaring in de kluis) om de vrouw een goede aftocht te bezorgen. Desondanks wordt Hermanna vermoord aangetroffen voor Femkes huis.
Tess Franke is juriste. Ze is getrouwd met een studiegenoot die als advocaat optrad in enkele geruchtmakende zaken. Enkele jaren geleden is ze met haar man en twee dochters naar de VS verhuisd. Een min of meer gedwongen verhuizing: na een serieuze bedreiging als gevolg van verwikkelingen in het werk van haar man werden ze 'onlokaliseerbaar' gemaakt. In de VS maakte Franke kennis met de boeken van Isabel Allende en Sara Paretsky en besloot ze zelf te gaan schrijven, uit heimwee naar Amsterdam. Ze hoopt ooit met haar gezin in levenden lijve terug te kunnen. De inwijding, haar thrillerdebuut, is niet op ware feiten gebaseerd.

ISBN 90 445 0746 x / De Geus / 2006
staat: z.g.a.n. / type: paperback / 285 blz. / gewicht: 308 gr.

verzendkosten koper (incl. track en trace) / ophalen is ook mogelijk.

De 2e Ronde, uw adres voor goede en goedkope 2e hands boeken.
"What you see, is what you get"