MarktPlaza

1001 Albums

239x bekeken
3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

1001 albums die je gehoord moet hebben.

hardcover met omslag in NIEUWSTAAT, 960 pagina's.

001 Albums bevat de allergrootste albums, van Marvin Gayes inspirerende What's Going On uit 1971 – een reactie op de terugkeer van zijn broer uit Vietnam – tot David Bowies bijzondere conceptalbum The Rise And Fall Of Ziggy Stardust. Verken de geschiedenis van de muziek, van de popklassieker Pet Sounds van de Beach Boys tot Nirvana's Nevermind, dat de grunge onder de aandacht van een breed publiek bracht. Naast de erkende klassiekers zijn er tal van onverwachte traktaties, zoals de industriële soundscapes van Einstürzende Neubauten en de sonische onruststokerij van Aphex Twin.
1001 Albums is een eerbetoon aan de vele talenten uit de muziekwereld en de talloze genres. Rock en pop krijgen volop aandacht, maar je vindt ook informatie over rock-'n-roll en jazz, funk en punk, disco en soul, hiphop, experimentele en wereldmuziek en talrijke uiteenlopende soorten dansmuziek.
Van elk album vind je een uitvoerige beschrijving met boeiende wetenswaardigheden. Wist je bijvoorbeeld dat het album Velvet Underground And Nico vele artiesten en groepen heeft geïnspireerd, uiteenlopend van Bowie en Joy Division tot R.E.M. en The Strokes? Beleef opnieuw de nasleep van Bob Dylans controversiële optreden met elektrische gitaar op het Newport Folk Festival met zijn duistere, visionaire Highway 61 Revisited, opgenomen in 1965, in een Amerika dat zowel met zichzelf als met Vietnam in oorlog was. Blader vervolgens door naar de retrorock van het gelijknamige album van The Stone Roses uit ‘Madchester’. Van cult en obscuur tot populair en mainstream, 1001 Albums omvat de volle breedte van de universele muziekcultuur.