MarktPlaza

1000 Days of Censorship - Fatwa Salman Rushdie Article 19

3368x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Paperback. 1000 Days of Censorship: Fiction, Fact and the Fatwa. An Article 19 report prepared on behalf of the international Committe for the Defence of Salman Rushdie and His Publishers. 63 blz. Rapport uit de nalatenschap van de Britse schrijfster en journaliste Angela Carter (1940-1992).
De fatwa werd op 14 Februari 1989 uitgesproken in reactie op de publicatie van De Duivelsverzen van Salman Rushdie.
Bijgevoegd een brief gericht aan Carter van Carmel Bedford, editor van Article 19. In de brief, geschreven op instigatie van Margaret Atwood, wordt verteld over een project opgestart door de Duitse krant Die Tageszeitung om bekende auteurs een brief te laten schrijven aan Salman Rushdie en deze te publiceren, dit alles naar aanleiding van het feit dat drie jaar daarvoor de fatwa tegen Rushdie was afgekondigd. Gunter Grass heeft aangegeven de eeurste brief te willen schrijven en andere schrijvers (Edward Said, Nadine Gordimer, Paul Theroux, Graham Swift en Arnold Wesker) hebben hun medewerking tevens toegezegd.
In het rapport worden de gebeurtenissen in de drie jaar sinds de afkondiging van de fatwa weergegeven.
Article 19 is een internationale NGO die zich richt op de rechten van de mens en dan vooral op de vrijheid van meningsuiting en openbaarheid van bestuur. Referentienummer 9749.

50 euro

Als u biedt is dat exclusief verzend- en verpakkingskosten (4,25 euro als brievenbuspakketje met Postnl, met pakketcode) of afhalen in Ede. Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.