[Zeekaart] De kaart van mijnheer Selden 2015 Timothy B…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 37x bekeken
  • Datum geplaatst 4 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Paperback. Brook, Timothy. De kaart van mijnheer Selden. China, de specerijenhandel en een verloren zeekaart. Amsterdam: Wereldbibliotheek, 2015. 256 blz. Formaat circa 23 cm, gewicht ongeveer 0,43 kg.

In 2008 werd in de beroemde Bodleian Library te Oxford een raadselachtige kaart teruggevonden. De kaart was er in 1659 terechtgekomen uit de nalatenschap van John Selden, advocaat, politicus en Engelands eerste oriëntalist, en vervolgens 350 jaar vergeten. Toen historicus Timothy Brook de kaart onder ogen kreeg, besefte hij meteen dat hier een puzzel lag die opgelost moest worden.
De landkaart laat een China zien dat rond 1610 niet was afgesneden van de wereld zoals iedereen denkt, maar verweven was met een wereldomspannend netwerk van maritieme handelsbetrekkingen - hetzelfde netwerk dat de opkomst van Europa zou aanblazen. Dit roept talloze vragen op. Hoe kwam John Selden in de 17de eeuw aan die kaart? Waar kwam die kaart vandaan? Wie keek op deze manier naar de wereld? En vooral: wat vertelt de kaart over de wereld die erop staat afgebeeld?
Als een detective gaat Timothy Brook op zoek naar antwoorden, van de Gobiwoestijn naar de Filippijnen, van Java naar Japan, van Londen tot diep in het hart van China. Hij neemt ons mee op een ontdekkingstocht naar een fascinerende wereld die al eeuwen geglobaliseerd was voordat die term in onze tijd in zwang raakte.
Timothy Brook (Toronto, 1951) is hoogleraar geschiedenis aan de universiteit van British Columbia in Canada en een van de grootste Chinakenners van onze tijd. Eerder verscheen van hem bij Uitgeverij Wereldbibliotheek De hoed van Vermeer (2012).

Boek in goede staat. Referentienummer 11661.

10 euro

Als u biedt is dat exclusief verzend- en verpakkingskosten (4,45 euro als brievenbuspakketje met Postnl, met pakketcode) of afhalen in Ede. Verzendkosten naar andere landen op aanvraag. Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.