HONGARIJE

Hongarije

Mijn liefde voor Hongarije is waarschijnlijk begonnen in de periode 1980 / 1981 toen wij drie keer voor een bevriende organisatie naar dat land reisden met een flinke lading bijbels, psalmboeken en andere christelijke lektuur om zodoende predikanten en plaatselijke kerken van materiaal te voorzien. In die tijd kon men daar nog niet vrij over beschikken.

Op zoek naar een alternatief voor het steeds duurder en steeds oncomfortabeler wordende kamperen kwamen we uiteindelijk via vrienden en via Nederlands/Hongaarse makelaars in Zuid-Hongarije terecht, waar wij in 2001 eigenaar werden van een klein vakantiehuis in een dorpje in de heuvels van de Mecsek.

Door contacten met kerk, diaconaat en zending in Hongarije en door de steeds diepere kennismaking met het land groeide de interesse in de cultuur van Hongarije en ben ik vertaalde Hongaarse boeken op het gebied van geschiedenis, cultuur en literatuur gaan verzamelen. Inmiddels is deze verzameling al leuk gegroeid, maar nog steeds kom ik leuke en interessante boeken tegen, zoals gisteren in Kringloopbedrijf De Beurs in Denekamp, waar ik van de Staatuitgeverij Corvina uit Boedapest het boek "The Black Poet" van Deszo Kosztolanyi vond voor enkele kwartjes. Kijk, dan heb je weer een leuke dag !

Ik sta graag open voor aanbiedingen, tips of bijdragen voor mijn verzameling Hongaarse boeken !

In de winkelgroep "Hongarije" staat inmiddels een heel lijstje "Hongaarse" boeken te koop. Veel er van zijn afkomstig van vrienden, die The Old Bookcase willen steunen met een bijdrage in papier.

Overigens: ons huis in Hongarije is te huur. Wil je rust voor een goed boek ? Neem gerust contact op. Een comfortabel huis met een flinke tuin in een fijn mediterraan klimaat in een heerlijk rustige omgeving. Aanbevolen.

Kijk ook op:
http://hongarije-plaza.marktplaza.nl

En voor het vakantiehuis op:
www.hungary-alive.org