wie zijn wij.....


WINKEL EN ATELIER: Liesbeth van Marion begon haar eigen zaak begin jaren '80 in Leiden. In 1988 verhuisden atelier en winkel naar een ruimer pand: Edelkarper 12 in Leiden. In de winkel vindt u de hele eigen collectie porseleinen poppen, pruikjes, poppen- en berenogen, lintjes, kant, schoentjes, beren, berenstoffen, poppenkleding, berenkleding, berenpatronen, patroontjes voor poppen- en berenkleertjes.

Liesbeth vervaardigt de porseleinen poppen (replica's) zelf. Daarnaast heeft zij haar eigen berenlijn "Bizzy Bears". In het atelier worden al meer dan 35 jaar oude en antieke poppen en beren en kinderknuffels gerepareerd/ gerestaureerd. De basis van Liesbeth's poppendokterschap is een degelijke cursus Creatieve Handvaardigheid, een opleiding van twee jaar, die zij met succes afsloot met een officieel staatsexamen.


Liesbeth is actief als poppendokter in haar atelier op Edelkarper 12 in Leiden en vijf woensdagen per jaar in het Oude Ambachten en Speelgoedmuseum in Terschuur (bij Barneveld). Zie agenda.