Tips voor Inlijsten

Inlijsten

Natuurlijk is een ingelijste kaart van Maps&More een aanwinst. Toch komt deze aanwinst pas ingelijst aan een wand pas echt tot zijn recht.

Er zijn twee manieren om een kaart van Maps&More in te lijsten:

1. Naar een lijstenmakerij gaan.

Dan wordt uw kaart professioneel ingelijst. U kunt kiezen uit talloze lijsten, uit diverse kleuren passepartouts en verschillende soorten en diktes van glas. Behalve een grote keuze in lijsten, kunt u ook uit veel kleuren passepartouts kiezen. Dat maakt voor het eindresultaat een groot verschil. Van de lijstenmaker mag u passend advies voor uw lijst en passepartout voor uw kaart verwachten. Uiteraard zal inlijsten relatief veel kosten ten opzichte van de kaart zelf. Toch kan het zeer de moeite waard zijn.

2. Zelf een lijst kopen.

Bij winkels als Hema, Blokker, Ikea, etc zijn veel lijsten in allerlei kleuren en materialen te koop, voor weinig geld. De meest gangbare kleuren zijn momenteel zwart, wit, bruin, houtkleur en zilverkleur. Een kaart heeft een klassieke uitstraling en daar passen meer klassieke kleuren bij. Winkelbedrijven bieden een beperkt assortiment, maar u betaalt relatief weinig.

Wat betreft de passepartout heeft u bij bestaande lijsten weinig keuze, meestal zwart of wit. Ook is er dan een standaard maat voor de passepartout. Ook passepartouts kunt u zelf (leren) maken. U heeft dan uiteraard het juiste karton in de gewenste kleur nodig. Verder lineaal, potlood en scherpe snijmesjes (hobbymesjes). Ook zijn er speciale passepartout-mesjes in de handel. Natuurlijk moet u ook enige handigheid opdoen met het maken van een mooie, passende passepartout.

Wij wensen u bijzonder veel plezier met uw mooi ingelijste kaart van "Maps&More"