MarktPlaza

KINDERBOEKEN-ONLINE

STAAT VAN DE BOEKEN

Een kleine uitleg over de staat waarin de boeken verkeren: Alle boeken zijn altijd heel. Dus geen losse bladzijden of ezelsoren. 
 1. Een nieuw boek: is een boek dat nog nooit gelezen is en dus in perfecte staat. Het zit vaak nog in het plastic of is nieuw door mij aangeschaft. 
 2. Een boek in uitstekende of nieuwstaat (zo goed als nieuw); is nauwelijks van nieuw te onderscheiden en kan altijd zonder probleem kado gegeven worden. 
 3. Een boek in zeer goede of prima staat; kan een minimale onvolkomendheid hebben maar ziet er verder zo goed als nieuw uit. 
4. Een boek in goede staat; is altijd helemaal heel maar is duidelijk een tweedehands boek en er kunnen een of meerdere kleine onvolkomenheden aan zijn, zoals: 
* De pagina's kunnen licht vergeeld of vergrijsd zijn. 
* Het boek kan wat smoezelig zijn 
* De stofomslag kan beschadigd zijn (wordt zo goed mogelijk gerepareerd) 
* Er staat een naam, (korte) tekst of ex-libris op een van de eerste pagina's van het boek. 
* Er kan een vlekje op de snijkant van de pagina's zitten. 
Als er iets meer met een boek aan de hand is zoals erg vergeeld of een beschadiging aan de kaft etc. wordt dit altijd vermeld. De prijs van het boek is dan meestal ook daaraan aangepast. 
5. Een boek in redelijke staat: is een boek waar meestal iets mee is. Dit wordt vaak vermeld en zo niet krijgt u altijd eerlijk antwoordt als u informeert wat er mee aan de hand is. Ook bij deze boeken is de prijs natuurlijk aangepast aan de staat van het boek.