Instructie o.a aanbuigen

Lees hier de uitleg van het aanbuigen en solderen van de bedeltjes.


LET OP: !!!!!!!!!!!!


Als u het bedeltje aan een armbandje buigt van een klein kindje/baby dan ALTIJD HET OOGJE BIJ EEN JUWELIERS/GOUDSMID dicht laten solderen. DIT WEGENS INSLIKGEVAAR!!!!! GRATIS SOLDEREN: Bij aankoop van een bedeltje(s) samen met een armbandje solderen wij de bedeltje(s) er gratis aan. Ook aan een armband die u al in bezit heeft is het dicht solderen gratis. Het bedeltje moet wel bij ons gekocht zijn. Met overleg van de klant kan u eventueel de armband die u al heeft naar ons opsturen, alles in overleg. Komt het bedeltje niet bij ons weg, dan vragen wij per oogje een x bedrag voor. We prijzen daar scherp mee.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ KETTINGHANGER Een Kettinghanger, dus een hanger die aan een halsketting komt solderen wij altijd standaard dicht, het oogje kan namelijk open gaan staan en dan verliest u de hanger. Bij uw bestelling vraag ik dan hoe breed de ketting is, zodat ik weet hoe groot het oogje moet zijn die ik eraan moet zetten. U kan de hanger gewoon aan de ketting rijgen en er weer af halen. STEL dat het oogje toch niet goed blijkt te zijn neem dan weer contact met mij op.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


INSTRUCTIE AANBUIGEN BEDELTJE


(Indien nodig krijgt u per mail ook een foto samen met de uitleg)


U heeft nodig: 2 tangetjes, liefs met platte bekjes.


Stap 1: Bepaal eerst waar het bedeltje moet komen, (Soms lastig omdat het armbandje draait, tellen schakeltjes, boven en onder bepalen)


Stap 2: Pak de 2 tangetjes( tang 1 en tang 2) en het bedeltje erbij. Ga eerst het aanbuigoogje openbuigen: ( laat de opening van het oogje naar boven wijzen) dat doe je door tang 1 op het aanbuigoogje te zetten. Knijpt zo licht mogelijk in de tang want zilver is zacht en beschadigd snel. De openkant van het oogje wijst naar boven ( 12 uur) tang1 zet je op Kwart voor 12. Deze tang doet verder niets, alleen vast houden. Dan pak je tang2 daarmee ga je hem open ( en later ook dicht) buigen. Die zet je op Kwart over 12. En buig het oogje dan van je af of naar je toe open. Niet zijwaarts!!, want dan is het het oogje niet meer rond.


Stap 3: Tang1 heeft nog altijd het oogje vast. Dan pak je het armbandje en haalt het oogje door de schakel van de armband.


Stap 4: Tang2 gaat hem nu weer dicht buigen. Zorg bij het dicht buigen ervoor dat de 2 uiteinden weer mooi aansluiten. er mag geen ruimte tussen zitten. Bij het dicht knijpen kun je dan ook doordat je met 2 tangetjes het oogje vast hebt de uiteinden naar elkaar toe buigen. Als het goed is zit nu de bedel aan de armband. Ik kan eventueel een Youtube filmpje erbij sturen en een foto voor meer uitleg.


ZWEMMEN en het zwart worden van zilver:


- Draag uw zilveren en gouden sieraden NIET in het zwembad met CHLOOR, vooral zilver kan hier niet tegen en zal gaan verkleuren.


- Bij sommigen mensen wordt het zilver al zwart binnen 1 week dragen, dit heeft te maken met de PH waarde van uw huid (door bijvoorbeeld medicijn gebruik) U bent dan niet geschikt om zilver te dragen.


- Als u de sieraden een poosje niet heeft gedragen zal het gaan verkleuren, dit kan eenvoudig met een zilverpoetsdoekje verwijderd worden. Het beste is een sieraad donker in een gesloten la of doosje (waar geen zonlicht bij kan komen) te bewaren. Nog beter is het om het tevens in een luchtdichte verpakking (bijvoorbeeld een gripzakje met sluitstrip) te doen.