Informatie sieraden

Zijn alle sieraden gemaakt van echt zilver ?


Ja! Al onze sieraden zijn gemaakt van echt zilver, ook wel sterling zilver of 925 zilver genoemd. Wij verkopen dus geen verzilverende sieraden of andere metalen. Vaak zie je in drogistwinkels of kledingwinkels sieraden aan een rek hangen waar op staat: metaal of legering. Dit zijn sieraden die vaak gemaakt zijn van koper met een laagje legering. Dit heeft als nadeel dat na verloop van tijd dit laagje eraf gaat (door slijtage of zweten) en je vervolgens een lelijk verkleurd sieraad overhoudt. Je kan er zelfs groene (giftige) uitslag van op je huid krijgen. Wij verkopen sieraden die door en door zilver zijn en niet verkleuren doordat er een laagje afslijt.


Soms komt het voor dat bij sommige mensen het zilver al naar een paar dagen zwart aan het worden is. Dit heeft vaak te maken met medicijngebruik en/of de PH waarde van je huid. Hier is helaas weinig aan te doen. Je kan dan beter voor goud of staal gaan.


Vanaf welk gewicht moet goud/zilver/platina gekeurd te worden in Nederland? Goud moet vanaf 1 gram, zilver vanaf 8 gram en platina vanaf 0,5 gram gekeurd worden. Dus niet in al onze (wel de meeste) hangertjes/bedeltjes staat altijd een zilverkeurmerk, dit omdat ze gewoon weg niet 8 gram wegen. Dit is nog altijd echt zilver! Soms staat het merkje op het sieraad zelf of op het oogje. Zilveren halskettinkjes en armbandjes zijn wel altijd voorzien van een zilverkeurmerk.