Wim Daniëls - Giphtaal

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 24x bekeken
  • Datum geplaatst 4 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Wim Daniëls  -  Giphtaal

BCZ

de woordvondsten van Ronald Giphart

157 pagina's

Wim Daniëls is schrijver van boeken over taal, literaire verhalenbundels, woordenboeken, poëzie en informatieve boeken over uiteenlopende onderwerpen. Hij schrijft voor kinderen en voor volwassenen.

`De literatuur is een speeltuin,' zegt de hoofdpersoon in Ik ook van jou. Ronald Giphart heeft in de loop der jaren zo intensief met taal gespeeld dat hij inmiddels een omvangrijke eigen woordenschat heeft geschapen. De nieuwe woorden die hij in zijn boeken gebruikt, vullen leemtes op in de Nederlandse woordvoorraad. Ze zijn directer en beeldender dan de bestaande woorden of ze zijn uitsluitend bedoeld als taalgrapje.
Giphart plaatst zich met zijn taalcreaties in de traditie van de Tachtigers, hoewel zijn personage Giph de taal van de Tachtigers bestempelt als `verneukerlands'. Beroemd geworden is vooral Jacob Israël de Haan vanwege zijn speelse taalgebruik, maar ook moderne auteurs als Ischa Meijer en Kees van Kooten hebben de normen van het Nederlands flink opgerekt. Dit boekje bewijst dat Giphart aan speelsheid en inventiviteit niet voor hen onderdoet.
Giphtaal zet Gipharts taalcreaties allemaal op een rijtje. Het zal de lezers menige glimlach ontlokken. Elk woord wordt toegelicht, in zijn context geplaatst via een citaat uit Gipharts werk en voorzien van een bronvermelding. Zo biedt dit boekje een schat aan informatie voor scholier, student en taalkundige, maar bovenal voor alle liefhebbers van het werk van Ronald Giphart.
Wim Daniëls (1954) is schrijver en taalkundige. Hij schreef ruim veertig boeken voor volwassenen en jongeren. Zijn taalboeken zijn veelal voor een breed publiek geschreven, toegankelijk en met een lichte humoristische toets. Hij maakte eerder ook al diverse woordenboeken en woordenlijsten, waaronder het Van Dale Junior Spreekwoordenboek, het Duoboek en de Spellingwijzer Onze Taal (dit laatste boek samen met andere auteurs). Van zijn jongerenromans is vooral Alle Dingen van Daan populair.

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.