Wielerhelden van Oranje

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 37x bekeken
  • Datum geplaatst 1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Bieden

Omschrijving

Fred van Slogteren.

hardcover in nieuwstaat,

222 pagina`s.

Meer dan honderd jaar wielersport in Nederland; Het boeiende verhaal van de helden en heldinnen van de baan en de weg. Ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU) is de wielerhistorie op schrift gesteld. Het wielerboek van Nederland is een echt doorkijkboek voor iedere wielrenner of wielerliefhebber.

Van meet af aan wordt de lezer meegenomen door de rijke geschiedenis van de wielersport. Van de eerste Nederlandse wielervereniging uit Deventer met de oer-Hollandse naam 'Velocip├Ęde Club Immer Weiter' tot de inmiddels 75-jarige KNWU. Van de eerste KNWU-regenten ' 'Zij lijken geboren in een blauwe blazer' ' tot de KNWU-managers van vandaag. Van Piet Moeskops tot Jan Derksen. Van Arie van Vliet tot Tiemen Groen. Van Leontien Zijlaard ' Van Moorsel tot Joop Zoetemelk.

Dit boek is niet alleen boeiend, maar heeft een aantal extra's die het tot een speciale uitgave maken. Zo loopt onder de tekst een tijdslijn mee, waarop de lezer alle voor de Nederlandse wielersport relevante feiten kan terugvinden. Ook bijzonder is de heldengalerij: alle grote Wielerhelden van Oranje komen hier letterlijk langs. Iedere wereldkampioen of olympische gouden medaillewinnaar die ons land heeft voortgebracht, komt aan bod. En tot slot heeft een aantal verzamelaars hun fotocollectie ter beschikking gesteld waardoor in het boek uniek illustratiemateriaal is opgenomen.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.