Wiel Poelsmans - Leembossen in Het Groene Woud (Hard…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 10x bekeken
  • Datum geplaatst 1 maand geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Wiel Poelsmans -  Leembossen in Het Groene Woud  (Hardcover/Gebonden)

BCZ

279 pagina's

Schatkamer van bioversiteit

et nationaal landschap Het Groene Woud is in Noord-Brabant een begrip aan het worden. Er staan borden langs de snelwegen, er is een natuurbrug met die naam over de drukke A2 en op vele plaatsen zie je het logo verschijnen. Er wordt gewerkt aan de verbinding met de grote steden. Boeren, landgoedeigenaren en horeca hebben baat bij de toeristisch-recreatieve mogelijkheden en de vele mensen die elke dag weer genieten in de prachtige gebieden. Maar dit alles moet ons niet doen vergeten dat het concept van Het Groene Woud ontstaan is met een plan om de natuur- gebieden in het hart van het gebied met elkaar te verbinden, zodat er één groot natuurgebied van 7500 hectare ontstaat. Over die natuurgebieden gaat dit boek.
De prachtige leembossen van De Mortelen, de Pailjaart, Heerenbeek, het Veldersbosch, De Scheeken, het Dommeldal en De Geelders zijn de ecologische schatkamer van Het Groene Woud. Wie deze schatkamer wil verkennen en bewonderen, moet dit boek lezen en daarna in stilte en rust van de natuur genieten. Laat deze natuur echter ook zijn rust en eigen geheimzinnigheid behouden. Er moet iets te ontdekken blijven. Dit boek licht een tipje van de sluier op van wat er allemaal te ontdekken valt over flora, vogels, paddenstoelen, vlinders, slakken, bijen, kevers, amfibieën, mossen, zoogdieren, bladwespen, zweefvliegen, libellen en reptielen.
Al deze soorten zijn met diepgaande kennis en grote betrokkenheid beschreven door een keur van Noord-Brabantse ecologen.

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.