Waarom managers in sprookjes geloven - Stef Blom

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 36x bekeken
  • Datum geplaatst 1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Verzenden
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Hardcover gebonden met stofomslag, uitgave 2008, 140 blz. Boek is in goede en nette staat. Verzendkosten (4 euro) zijn voor de koper. [D13]

Ondertitel: Over irrationaliteit in organisaties en wat je daartegen kunt doen.

In organisaties werken volwassen mensen. En volwassen mensen geloven toch niet in sprookjes? De eenvoudige definitie van 'een sprookje' is een verhaal dat niet waar is. Een wat ingewikkelder definitie zegt dat een sprookje een waarheid is op een ander niveau. Op dat andere niveau zitten wetten en regels anders in elkaar en zijn er dus andere mogelijkheden. Elke organisatie gelooft in haar eigen sprookje. We weten allemaal dat lang niet alle verhalen over wat onze organisatie doet waar zijn. Er zijn beleidsvoornemens die niet uitkomen; mensen kloppen zich op de borst over prestaties die ze nooit geleverd hebben; een voorstel dat lijkt op een inhoudelijke verbetering, leidt alleen tot bezuiniging en minder dienstverlening.
Sprookjes zijn niet altijd negatief. Ze kunnen ook een nieuwe werkelijkheid opbouwen, die mensen juist motiveert, die het onmogelijke mogelijk maakt. Ook kunnen sprookjes de harde werkelijkheid wat verzachten, als smeerolie de organisatie soepeler laten lopen.
We moeten sprookjes leren herkennen, zodat we een onderscheid leren maken tussen de waarheden op verschillende niveaus.

Verzendkosten bij meerdere boeken:
- Soms passen 2 ‘normale’ boeken of meerdere kleine boekjes in één envelop. U betaalt dan slechts 4 euro verzendkosten. Informeer even of dit in uw geval mogelijk is.
- Passen de boeken niet meer in één envelop, dan zijn de verzendkosten 5,75 euro (pakketpost). Max. 20 kg met een pakketafmeting van 100x50x50 cm.

Kijk ook eens naar mijn andere advertenties

P.S. In het belang van beide partijen (koper/verkoper) worden al mijn boeken als brievenbuspakje met track & trace verzonden. Op deze manier kunnen er geen misverstanden ontstaan aangaande het versturen als wel het ontvangen van de zending.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.