MarktPlaza

VUURVLINDER - Michelle Paver

185x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

VUURVLINDER - Michelle Paver
Vertaling: Ans van der Graaff
Roman
van Reemst 2004 (455 blz)
Paperback
In goede staat
€ 7,95
Verzendkosten voor koper: Pakket (641gr)
ISBN: 9789041014542

Eden, Jamaica, 1903. Sophie is blij dat ze na haar Engelse kostschooljaren kan terugkeren naar het paradijs van haar jeugd: het landgoed Eden op Jamaica, waar haar zuster Madeleine woont met haar man en hun twee kinderen.

Daar loopt ze Ben Kelly tegen het lijf. De onafhankelijke, cynische vriend uit haar jeugd werkt nu als staljongen bij de rijke familie Traherne. Sophie kan geen weerstand bieden aan de enorme wederzijdse aantrekkingskracht. De gevolgen zijn dramatisch want in de nacht van hun eerste samenzijn sterft Fraser, het zoontje van Madeleine, aan acute hersenvliesontsteking. Sophie zou oppassen maar was bij Ben. Haar liefde voor Ben en de dood van Fraser zijn voor altijd met elkaar verbonden. Vol zelfverwijt en schuldgevoel keert ze terug naar Londen.

Londen, 1910. Sophie werkt keihard als assistente van een arts bij een liefdadigheidsinstelling. Alexander Traherne zoekt haar op, is charmant en maakt haar het hof. Moegestreden geeft Sophie toe, en als zijn verloofde keert ze terug naar Jamaica. Daar wacht haar een schokkende verrassing.