VERMIST OP DE MOUNT EVEREST - Zoektocht naar George M…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 31x bekeken
  • Datum geplaatst 4 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Aangeboden door CDJK

VERMIST OP DE  MOUNT EVEREST
De zoektocht naar George Mallory
door Conrad Anker

De verdwijning van de bergbeklimmer George Mallory op de Mount Everest op 8 juni 1924 is een van de grootste drama's uit de geschiedenis van het bergbeklimmen.
De eerste bedwinger van de top die zijn verhaal aan de wereld kon openbaren, Edmund Hillary, heeft nooit geweten of hij nu echt de eerste was of dat iemand hem was voorgegaan.
Pas op 1 mei 1999 ontdeke Conrad Anker ( de schrijver van dit boek), een van de sterkste bergbeklimmers ter wereld, het bevroren lichaam van George Mallory.
De toestand van het lichaam en de brieven die Mallory bij zich droeg werpen een nieuw licht op zijn noodlottige kim naar de top.
Vermist op de Mount Everest is niet alleen een fascinerend portret van George Mallory, de briljante en charismatische bergbeklimmer, maar vooral een spannend en bloedstollend verslag van de zoektocht van Conrad Anker. Terwijl verschillende groepen klimmers elkaar op de drukbevolkte berg in de gaten hielden en de wereld via het internet in spanning afwachtte, slaagde Conrad Anker in zijn missie, en zal hij de geschiedenis ingaan als de ontdekker van George Mallory.
Vermist op de Mount Everest is het ware verhaal van deze sensationeelste gebeurtenis in de moderne bergsport.

Uitgave: Prometheus
Paperback, 200 pagina's
Inclusief enkele fotokaternen
In NIEUWSTAAT


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.