Van koopman tot icoon - Johan van der Veken - Rotterdam

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 30x bekeken
  • Datum geplaatst 6 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Verzenden
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Paperback, uitgave 2002, 382 blz. Sticker op schutblad; Zeer lichte gebruikssporen (geen scheuren of vlekken). Verzendkosten (5,75 euro = boek past niet door de brievenbus) zijn voor de koper. [B1]

Rond 1600 emigreerden velen uit de Zuidelijke Nederlanden naar het noorden. Zij namen de bloeiende Zuid-Nederlandse cultuur mee, die van grote einvloed was op de Noord-Nederlandse. Uit de samensmelting van beide culturen ontstond een nieuwe culturele identiteit, de cultuur van de Republiek in de Gouden Eeuw.
'Van koopman tot icoon" is gericht op Rotterdam, een van de immigrantencentra in Holland. Centraal staat de koopman Johan van der Veken (1548-1616), die zich in 1583 in Rotterdam vestigde. Ook leden van het handelsnetwerk waartoe hij behoorde, en zijn kinderen en nakomelingen in de Republiek en in de Zuidelijke Nederlanden worden gevolgd.
Van der Veken was oprichter en bewindhebber van de Kamer Rotterdam van de VOC. Hij vergaarde een van de grootste vermogens van de Republiek. Zijn ondernemingszin wordt nog steeds als voorbeeld gesteld aan ondernemers in Rotterdam. De stad Rotterdam eert de verdienstelijksten onder hen met de Johan van de Vekenpenning. Zo werd een Zuid-Nederlandse immigrant het icoon van de handelsstad Rotterdam.

Voor het verzendtarief van dit boek (€ 5,75 bezorging thuis of € 4,50 ophalen bij DHL-ServicePoint bij u in de buurt) heeft u de mogelijkheid meerdere boeken uit te zoeken (max. 20 kg met een pakketafmeting van 80x50x35 cm). Kijk daarom ook eens naar mijn andere advertenties. De keuze is reuze!


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.