The Finno-Ugric World - Teleki Laszlo Foundation

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 47x bekeken
  • Datum geplaatst 1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Verzenden
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Hardcover gebonden, uitgave 2004, 584 blz. met een aantal kleurenfoto's. Engelstalig (!) Boek is in goede staat. Verzendkosten (5,75 euro = boek past niet door de brievenbus) zijn voor de koper. [212]

Voor inhoud zie foto's.

De Fins-Oegrische volkeren zijn de volkeren van Noordoost-Europa, Noord-Azië en het Karpatenbekken die Fins-Oegrische talen spreken - dat wil zeggen, sprekers van talen van de Oeral-familie, afgezien van de Samojeden. Veel Fins-Oegrische volkeren worden omringd door sprekers van talen die tot andere taalfamilies behoren. Het concept van Finno-Ugric was oorspronkelijk een taalkundige in plaats van een etnische, maar een gevoel van etnische broederschap tussen Finno-Ugric-sprekende volkeren, vooral Baltische Finnen, ontwikkelde zich in de 20e eeuw. De vier meest talrijke Fins-Oegrische volkeren zijn de Hongaren (13-14 miljoen), Finnen (6-7 miljoen), Esten (1,1 miljoen) en Mordvins (744.000). De eerste drie hiervan wonen in onafhankelijke staten - Hongarije, Finland en Estland - terwijl Mordovia een republiek in Rusland is. Andere Fins-Oegrische volkeren hebben autonome republieken binnen Rusland: Karelians (Republic of Karelia), Komi (Republic of Komi), Udmurts (Udmurt Republic), Mari (Mari El Republic) en Mordvins (Moksha en Erzya; Republic of Mordovia). De Khanty- en Mansi-volkeren wonen in Khanty-Mansi Autonomous Okrug in Rusland. De Komi-subgroep Komi-Permyaks woonde vroeger in Komi-Permyak Autonomous Okrug, maar tegenwoordig is dit gebied een gebied met een speciale status binnen Perm Krai. Het traditionele gebied van de inheemse Sami-bevolking ligt in Noord-Fenno-Scandinavië en het Kola-schiereiland in Noordwest-Rusland en staat bekend als Sápmi.

Voor het verzendtarief van dit boek (5,75 euro) heeft u de mogelijkheid meerdere boeken uit te zoeken (max. 20 kg met een pakketafmeting van 80x50x35 cm). Kijk daarom ook eens naar mijn andere advertenties. De keuze is reuze!


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.