Soren Kierkegaard: Tegen de vertwijfeling

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 27x bekeken
  • Datum geplaatst 2 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Bieden

Omschrijving

Soren Kierkegaard: Tegen de vertwijfeling

Dichter bij Kierkegaard in 52 teksten
Samenstelling, vertaling en commentaar Frits Florin


De Deense wijsgeer en theoloog Søren Kierkegaard (1813-1855) heeft een omvangrijk en veelzijdig oeuvre nagelaten. In Tegen de vertwijfeling maakt de geïnteresseerde lezer kennis met Kierkegaards gedachtegoed. Het is een soort begeleide leesoefening in tweeënvijftig fragmenten en commentaren, zonder dat veel filosofische voorkennis vereist is. Wie wil kan een jaar lang elke week een tekst plus commentaar overdenken.
Frits Florin koos en vertaalde stukken die uitnodigen tot herhaaldelijk lezen en tot verder nadenken. Toch is het geen erg zwaar boek geworden: diepzinnige, filosofische beschouwingen worden afgewisseld met lichtere, meer literair of poëtisch getinte teksten. Bovendien voorzag de samensteller elk fragment van toelichtend commentaar. Vaak blijkt dan hoe actueel Kierkegaards gedachten zijn.
Wie het hele mozaïek overziet, krijgt inzicht in de voornaamste lijnen van Kierkegaards denken. Frits Florin is een goede gids voor velen die wel geïntrigeerd zijn door de grote Deen, maar zijn geschriften zonder begeleiding eigenlijk te moeilijk vinden.


Uitg. Agora, gebonden met stofomslag. Praktisch in nieuwstaat.

 


kstfil
2111
P151121

 


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.