Odilon Redon Oeuvre Graphique Complet [c1913] Artz & D…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 71x bekeken
  • Datum geplaatst 1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Portfolio. Odilon Redon. Oeuvre Graphique Complet. La Haye: Artz & De Bois. Niet gedateerd maar circa 1913.
Uitgegeven in twee portfolio’s genummerd I en II. Portfolio I bevat titelblad (achterzijde niet bedrukt), een blad eenmaal gevouwen waardoor vier bladzijden ontstaan met een summiere biografie gevolgd door een opsomming van alle platen. Hierna volgt in portfolio platen 1 t/m 100. Portfolio II bevat titelblad en platen 101 t/m 192. Alle platen aanwezig en aan achterkant niet bedrukt.
De flappen van de portfolio’s wat teer (bij portfolio 2 onderste flap (zo goed als) los), portfolio’s verder voor leeftijd nog goed. Platen soms met een klein ezelsoortje of vouwtje in de blanco marge (niet door afbeeldingen), voor leeftijd nog goed tot zeer goed.
Odilon Redon (1840-1916) was een Franse kunstschilder die een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het symbolisme was (vergelijk met het mystieke van Toorop, het gebruik van de slang zoals bij Franz von Stuck’s Die Sünde, maar ook invloed van Gustave Moreau herken je in zijn werk). Hij illustreerde veel literaire werken van auteurs die tot het decadentisme gerekend worden.
Fraaie uitgave van het grafische werk van Redon, in Den Haag uitgegeven door Artz & De Bois. Zeldzaam. Referentienummer 11604.

500 euro

Als u biedt is dat exclusief verzend- en verpakkingskosten (8,70 euro als aangetekend pakketje met Postnl, met pakketcode) of afhalen in Ede. Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.
 


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.