Nederlandse Tour De France Winnaars

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 21x bekeken
  • Datum geplaatst 1 maand geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Bieden

Omschrijving

Jan Janssen en Joop Zoetemelk

 

Deze dvd-box, met ruim 3 uur aan bijzondere beelden van de Tour de France overwinningen van Jan Janssen en Joop Zoetemelk is onmisbaar voor de echte wielerfan.

Jan Janssen - de tour van 1968:
Het is al weer veertig jaar geleden dat Jan Janssen in 1968 op de laatste dag van de Tour de France de tijdrit won, de Belg Herman van Springel versloeg en met het kleinste verschil sinds jaren de Tour de France won. De wielerliefhebber herinnert zich nog een huilende Jan Janssen op de schouders van zijn fans op de wielerbaan van Vincennes.
Mart Smeets maakte voor Studio Sport een documentaire met vele Tour de France beelden uit de het Sport in Beeld archief van de NOS, maar ook met een terugblik samen met Herman van Springel op deze voor beide renners bijzondere ontknoping van het belangrijkste wielerevenement ter wereld.

Joop Zoetemelk - nooit meer eeuwige tweede:
De Tour de France loopt als een rode draad door de loopbaan van Joop Zoetemelk. Hij nam 16 maal deel en reed hem altijd uit; een recordaantal.
Na Jan Janssen (1968) was hij de tweede Nederlandse tourwinnaar. Zoetemelk beschikte in 1980 over alle kwaliteiten die een tourwinnaar nodig heeft: sterk zijn in tijdritten en in de bergetappes. Daarnaast kwam hij in dat jaar uit voor de succesvolle TI-raleigh ploeg bestaande uit: ploegleider Peter Post, Joop Zoetemelk, Gerrie Knetemann, Henk Lubberding, Bert Oosterbosch, Cees Priem, Bert Pronk, Jan Raas, Leo van Vliet en Paul Wellens.
NOS Studio Sport presentatrice Annette van Trigt herleeft en bespreekt samen met Peter Post, Jean Nelissen en Johan van der Velde de legendarische Tour de France van Joop Zoetemelk in 1980. Geniet van de unieke Tour de France beelden uit het Studio Sport archief van de NOS.

Verz.kosten voor koper 


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.