MIJN / ZIJN GETIJDENBOEK - Harry Mulisch en Onno Blom

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 25x bekeken
  • Datum geplaatst 2 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Een dubbelboek
MIJN GETIJDENBOEK - Mulisch 
ZIJN GETIJDENBOEK - Blom

In 1975 verscheen van Harry Mulisch 'Mijn Getijdenboek', een soort autobiografisch schrijversprentenboek door de auteur zelf verzorgd. Over zijn ouders, zijn jeugd, zijn eerste liefdes, zijn carriére en zijn denkbeelden. Boeiend ook door de de tekst en familiefoto's 

Aan de ongewijzigde herdruk van deze uitgave is nu toegevoegd 'Zijn Getijdenboek', waarin de jaren na 1975 worden gecoverd door literair journalist Onno Blom.
Nadrukkelijk moet 'Zijn Getijdenboek' niet als biografie opgevat worden, maar als 'één groot onderschrift' bij een verzameling interessante foto's, manuscripten en relikwieën van de schrijver.
In hoofdstukken die elk ongeveer tien jaar bestrijken, brengt Blom het leven van Mulisch in beeld.
Veel foto's van een toevallig poserende Mulisch met krant, met pijp of ander intellectueel attribuut, veel reisfoto's, en foto's waarin men diverse collegaschrijvers ontmoet die graag tot de vriendenkring van Mulisch gerekend wilden worden.
En natuurlijk ook zijn aartsvriend, de schaker Jan Hein Donner en nog meer artistieke vrienden zoals Peter Schat , maar ook veel familiale foto's van vrouw(en) en kinderen.

Het oorspronkelijke Getijdenboek eindigde met het in onvangst nemen van de Reina Prinsen Geerligsprijs voor Archibald Strohalm, de nieuwe editie eindigt met de verdediging van zijn promotie voor een speciaal voor Mulisch in het leven geroepen universiteit.

Uitgave: De Bezige Bij
Groot formaat softcover, 303 pagina's
Rijk voorzien van foto's
In NIEUWSTAAT
(CDJK)


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.