Mercedes Benz 220SE Coupé voor restauratie

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 701x bekeken
  • Datum geplaatst 8 dagen geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Origineel en roestvrije Mercedes-Benz 220 SE Coupé W111 van 1963 afkomstig uit Californië USA.

Deze Mercedes rijdt, remt en schakelt goed. Wordt verkocht als rijdend restauratieproject. Hij heeft een gewild origineel schuifdak. Mooie kleurencombi: groen exterieur met karamelkleurig interieur. De stoelen zijn opnieuw bekleed met nieuwe originele stoelhoezen. Bij de Mercedes is documentatie aanwezig zoals onder andere de originele boekjes, brochure, carrosserie service boek en het Certificate of Title. 

De W111 is een auto gebouwd door Mercedes-Benz vanaf 1959 (de "W" staat voor Wagen). De W111 is een voorganger van de huidige S-klasse en was, zeker voor die tijd, een luxe auto. In het interieur van de W111 waren de scherpe uitstekende delen bekleed, zodat bij een ongeval letsels konden worden voorkomen, de portiergrepen om de portieren te openen staken niet meer uit. Tevens was de W111 de eerste auto met een veiligheidsstuur. In de W111 werd verder voor het eerst een veiligheidskooi met geïntegreerde kreukelzone toegepast. De ontwikkeling van de W111, de opvolger van de Ponton, begon in 1956. In vergelijking met zijn Amerikaanse tijdgenoten harmonischere staartvinnen waren volgens Mercedes hoekmarkeringen, die handig waren bij het inparkeren. 

Deze Mercedes-Benz is dus een geweldig en mooi project voor de echte liefhebber om er een mooie auto van te maken, welke in waarde alleen maar zal stijgen.
Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.