Mel Gooding - Abstracte Kunst Stromingen in De Mode…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 25x bekeken
  • Datum geplaatst 1 maand geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Mel Gooding  -  Abstracte Kunst  Stromingen in De Moderne Kunst (Hardcover/Gebonden)

BCZ

Deze serie, die Uitgeverij Thoth in samenwerking met de Tate Gallery Londen uitbrengt, bespreekt de belangrijkste kunststromingen van de twintigste eeuw. Elk deel bevat illustraties (bijna allemaal in kleur) van werken uit beroemde collecties van over de hele wereld.
De kunst van de twintigste eeuw werd grotendeels overheerst door 'abstractie' in alle mogelijke vormen. Ondanks het feit dat het onderwerp was van vele tentoonstellingen, de kern van kritische debatten en van kunsthistorisch onderzoek stelt abstracte kunst het publiek nog vaak voor raadsels.
Mel Gooding kiest in Abstracte kunst voor een nieuwe benadering en behandelt, in tegenstelling tot vele anderen, abstracte kunst niet als een reeks opeenvolgende stijlen in een eigen kunsthistorisché context. Hij bespreekt afzonderlijke werken van uiteenlopende kunstenaars als Kasimir Malevitsj, Wassily Kandinsky, Naum Gabo, Piet Mondriaan, Theo van Doesburg, Willem de Kooning en Lucio Fontana en laat zien in welke opzichten deze werken kenmerkend zijn voor bepaalde, elkaar soms overlappende stromingen in de veelzijdige geschiedenis van de abstracte kunst. Hij laat niet alleen zien dat sommige vormen die erg op elkaar lijken zich in wezen van elkaar onderscheiden, maar ook dat verschillende vormen soms verrassende overeenkomsten vertonen.

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.