Maserati 222-serie - 2.8 V6 SR 'Serie Racing', Topstaa…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 513x bekeken
  • Datum geplaatst 1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Niet van toepassing
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Niet van toepassing

Omschrijving

De Maserati 222 SR is gebaseerd op de 222 SE die in 1990 op de markt verscheen, een doorontwikkeling van de Biturbo die al sinds 1981 in productie was. Ten opzichte van de Biturbo lijkt de 222 SR langer door zijn nieuwe bumpers, de facelift was van de hand van de Italiaanse meesterontwerper Marcello Gandini die o.a. de Lamborghini Countach op zijn naam heeft staan.
Onder de kap ligt een 2.8 liter V6 met twee turbochargers die zonder katalysator 250pk levert, met deze pretbedervers komt het vermogen uit op 225pk. Daarmee haalt de 222 SR een topsnelheid van 230 km/u. Er zijn in totaal maar 210 exemplaren geproduceerd.
Dit bijzonder mooie exemplaar stamt uit 1992 en is sinds 2003 in Nederland.
Hij is aantoonbaar dealer/specialist onderhouden en verkeert in een technisch uitmuntende conditie. Er zijn diverse rekeningen van zowel Wim Prins als Franco Auto ter inzage beschikbaar. In Oktober 2018 is er door Franco groot onderhoud uitgevoerd inclusief het vervangen van de luchtfilters en bougies. Tevens zijn gelijktijdig de distributieriemen + V-riemen en spanrollen vernieuwd. Recent is wederom door Franco de APK vernieuwd en deze is geldig tot en met 27-09-2020.
De lak is onderhanden genomen en voorzien van een mooie coating.
Wij durven met recht te beweren dat een beter exemplaar niet te vinden is!
Mocht u deze auto willen komen bezichtigen gaarne dan wel even bellen van tevoren want wij werken alleen op afspraak!


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.