MarktPlaza

Makrobioties koken - Makrobiotisch koken

127x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Karina van der Pol is al acht jaar bezig met natuurvoeding, waarvan de laatste zes jaar makrobiotisch.
De inhoud van Makrobiotisch koken is het resultaat van aantekeningen van kooklessen, die zij gevolgd heeft bij Aveline Kushi en Wieke Nelissen. De ervaring en inzichten, verkregen na acht jaar koken met natuurvoeding, hebben uiteraard ook een belangrijke rol gespeeld.

Dit boekje is een praktische hulp voor mensen, die pas beginnen met makrobiotisch koken; de bereidingswijzen van o.a. granen, bonen, groenten en zeewieren worden in afzonderlijke hoofdstukken behandeld. Maar ook wie al langer vertrouwd is met de makrobiotiek zal er veel plezier aan kunnen beleven.
Ieder hoofdstuk begint met een korte omschrijving van de daarin behandelde voeding. Deze omschrijvingen geven een indruk van de oorsprong van het voedsel, de teeltwijze, de gebruiksmogelijkheden en de indeling naar yin en yang.
Alle ideeën en recepten zijn mét tekeningen van Hans van der Pol geordend tot een handzaam, overzichtelijk en prettig leesbaar kookboek. Het mag dan ook in geen enkele makrobiotische keuken ontbreken!

softcover, gelezen, in zeer nette en goede staat.

176 pagina`s.