MAERLANTS WERELD - Frits van Oostrum

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 90x bekeken
  • Datum geplaatst 2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Te koop:
MAERLANTS WERELD
door Frits van Oostrom

Magie en wetenschap, Vlaanderen en Voorne, geloof en rede, weelde en wellust, de strijd om Jeruzalem en om Zeeland. Tussen dit alles schrijft Jacob van Maerlant, de belangrijkste Nederlandse auteur uit de Middeleeuwen, met op de achtergrond de jonge vorst Floris v.


Heden ten dage door vrijwel niemand meer gelezen, gold Maerlant in zijn eigen tijd als vader der Dietse dichteren en oefende hij via zijn omvangrijke werk een eeuwenlange invloed uit.
Dat werk was er dan ook naar: Maerlant is niet alleen de eerste die in de volkstaal zulke gevarieerde stof behandelt als geografie, regeerkunst, biologie en droomduiding, maar ook de eerste die de hele Bijbel in het Nederlands berijmt en de complete wereldgeschiedenis beschrijft.
In Maerlants wereld belicht Frits van Oostrom dit fenomeen in zijn historische context.

Dit heeft geresulteerd in een indrukwekkende studie en tegelijk een meeslepend leesboek met literaire allure.

In 1996 werd Maerlants wereld bekroond met de AKO Literatuurprijs.

Frits van Oostrom is sinds 2002 universiteitshoogleraar te Utrecht. Daarvoor was hij twintig jaar lang hoogleraar oudere Nederlandse letterkunde te Leiden en gasthoogleraar aan Harvard University. Hij won zowel de AKO Literatuurprijs als de Spinozaprijs, de belangrijkste Nederlandse wetenschappelijke onderscheiding.

'Van Oostrom paart een indrukwekkende eruditie aan een benijdenswaardige opmerkingsgave en een groot combinatievermogen.'
(NRC handelsblad)

'Hij beschrijft met een zeer indrukwekkende kennis de middeleeuwse wereld. Zijn boek is ook een haast ideale middeleeuwse geschiedenis, een stuk cultuurgeschiedenis en vaderlandse geschiedenis ook.'
(De Volkskrant)

Uitgave: Prometheus
Gebonden, hardcover, 488 pagina's
In NIEUWSTAAT
(CDJK)


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.