Louis Rebcke: Hildegard von Bingen

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 46x bekeken
  • Datum geplaatst 2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Bieden

Omschrijving

Louis Rebcke: Hildegard von Bingen

Hildegard von Bingen (1098—1179) is wellicht een van de merkwaardigste vrouwen van het middeleeuwse Europa. Deze Benedictijner non, de ,,Sybille van de Rijn”, was de eerste Duitse vrouwelijke arts. Daarnaast trad zij op als raadgeefster voor pausen en vorsten, waaronder keizer Frederik Barbarossa. De correspondentie die zij met hen voerde, en ook de briefwisseling met geestelijke en gewone mensen, is uitermate interessant. Haar leven omvat de hele twaalfde eeuw!
In dit boek wordt een beeld gegeven van haar werk en haar leven. Daarbij nemen haar opvattingen over geneeskunde en haar talrijke visioenen een belangrijke plaats in. In deze visioenen ervaart zij niet alleen de mens, maar ook de natuur en de kosmos als mystiek. Haar inzichten over de vrouw als maagd, en als partner, zijn uniek.
Voor ieder, die inzicht wil krijgen in de historische stromingen van die tijd en zich wil laten verrassen door de grote actualiteit van haar denkbeelden, is dit niet alleen een belangwekkend, maar ook een ,,heilig” boek. Het leven en het werk van deze geniale vrouw uit de twaalfde eeuw, vormt een middeleeuwse boodschap voor de mens van nu.

Uith. Ankh-Hermes, gebonden met stofomslag. In uitstekende, ongelezen staat.

AH

091213

P011218


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.