Lost Cities Of The Ancients (DVD) BBC Nieuw

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 10x bekeken
  • Datum geplaatst 1 maand geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Lost Cities Of The Ancients  (DVD) BBC Nieuw

BCZ

150:00 minuten

"Spannende speurtochten naar legendarische steden"

Een aantal van de grootste wereldwonderen uit de oudheid ligt nog altijd begraven onder onze voeten: legendarische steden die duizenden jaren geleden zijn verdwenen. Hoe zagen deze metropolen er destijds uit, wie woonden er en waar zijn ze gebleven? De makers van deze documentaireserie gaan als ware detectives op zoek naar archeologische en historische aanwijzingen. Hun speurwerk leidt soms naar locaties die zo gigantisch groot zijn dat het voor de toenmalige bewoners onvoorstelbaar moet zijn geweest dat ze ooit zouden verdwijnen. Het zou vandaag de dag vergelijkbaar zijn met Manhattan dat onder water verdwijnt of Parijs dat door de aarde wordt opgeslokt. Eén conclusie loopt als een rode draad door de hele serie heen: aan elke beschaving, hoe imposant ook, komt een eind...


Afleveringen

The vanished capital of the Pharoah:

Piramesse, waar farao Ramses II zetelde, wordt in oude geschriften de meest indrukwekkende stad van het oude Egypte genoemd. Maar door een drastische verandering in de loop van de Nijl kwam deze trotse hoofdstad helemaal verlaten in de woestijn te liggen.


The cursed valley of the Pyramids:

Rond een heilige berg in Peru staan 26 kolossale bouwwerken: de grootste verzameling piramides op één plek in Zuid-Amerika. Pas onlangs hebben opgravingen enige duidelijkheid geschapen in de bloedige geschiedenis van de verdwenen stad Tucume.


The dark lords of Hattusha:

Vanuit hun hoofdstad Hattusha regeerden de Hettieten over een machtig rijk. Maar zo'n tweeënhalfduizend jaar geleden verdween hun beschaving in het niets. De geavanceerde 20e-eeuwse archeologie moest eraan te pas komen om Hattusha terug te vinden.

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.