Land Rover Santana Serie 2A '64

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 2657x bekeken
  • Datum geplaatst 8 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Land Rover Santana 1964 Serie IIA 88”

OVER
De Series IIA, gebouwd tussen 1961 en 1971, is de een typisch staaltje van Brits design.
Deze Series IIA's werden verzonden vanuit Land Rover Solihull als CKD (complete knock-down) kits,
Dit betekent dat elk onderdeel oorspronkelijk werd vervaardigd door Land Rover en eenvoudig werd geassembleerd door Santana in Andalusië, Spanje.
Samen maakten de samenwerking en het gebruik van CKD-kits het voor Land Rover mogelijk om hun aanwezigheid wereldwijd uit te breiden, waardoor hun merk een van de meest herkenbare ter wereld werd.

STANDAARD
Opklapbare voorruit, spiegels op de motorkap, reservewiel op de motorkap, inwendig verstelbare ventilatiekleppen in het schot, verschuifbare passagiersramen, water-/temperatuur-/brandstofmeter, snelheidsmeter, dubbele ruitenwissers, remhulp
optioneel 4-wielaandrijving met vrijloopnaven, knipperlichten.

AANVULLEND:
Gepaste canvas kap met afneembaar frame, originele en gegalvaniseerde aluminium jerrycan met bevestiging, gegalvaniseerde tankdop voorzien van hangslot, stopcontact achter (voor aanhangers), auto-adapter stopcontact, banken achter (optioneel).

BUITENKANT:
Deze Series 2 is afgewerkt in een unieke Royal Blue kleurcode #057DCD. Gedaan in 2018 (motorruimte en carrosserie), alles werd teruggestript tot blanke plaat opnieuw gespoten en geassembleerd met nieuwe behandelde bouten en schroeven.
In 2021 is de lak van het voorruitframe, zowel de voorruit als de achterste zijpanelen en hoekplaten verwijderd en vervolgens gegalvaniseerd om zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke constructie te blijven.
Ook zijn er nieuwe ventilatieroosters aangebracht.
Het reservewiel zit op de originele motorkapmontageplaat, omzoomd door nieuwe aluminium vleugelpanelen.
Alle buitenverlichting is nieuw met de originele en gerestaureerde Land Rover Santana plaquettes op de voor- en achterkant.
Er is een nieuwe canvas motorkap met zij- en achterschermen gemonteerd, nieuwe en gegalvaniseerde motorkapstokken en de voorbumper wordt vervangen.
Naast de gloednieuwe voorbumper en dwarsbalk is alles structureel origineel gebleven.
Gezien de autogeschiedenis van het voertuig in een Latijns-Amerikaans klimaat, zijn er minimale tekenen van verwering onder het voertuig, waardoor het originele Land Rover-chassis in uitstekende staat wordt bewaard.

INTERIEUR:
Nieuw gestoffeerd, de voorstoelen zijn bekleed met een olifant grijs leer vergezeld van gloednieuwe veiligheidsgordels.
Het dashboard is ook gerestaureerd met de snelheidsmeter en meters verwijderd, opnieuw geverfd en teruggeplaatst.
De achterkant is voorzien van een op maat gemaakt Land Rover Santana-rubberen tapijt en banken zijn verwijderd om meer opbergruimte te creëren, maar op verzoek kunnen er zonder extra kosten gloednieuwe banken worden geplaatst.

Douane betaald voor Europa, klaar om van te genieten

62pk

 

Oldtimerfarm:
Oldtimerfarm is gespecialiseerd in verkoop in opdracht van oldtimers en collectiewagens en we zijn fier u deze wagen te mogen aanbieden.

Centraal gelegen, in België, te 9880 Aalter, Steenweg op Deinze 51C, op 1 uur van Frankrijk, 1,5 uur van Nederland en 2,5 uur van Duitsland, kunt u deze wagen bewonderen tesamen met de +300 andere collectiewagens die we aanbieden. Onze jarenlange expertise staat ter beschikking van wie in vertrouwen en degelijk geadviseerd zowel een wagen wenst te verkopen als aan te kopen.

Wij verkopen in consignatie en geven – in alle transparantie – advies aangepast aan uw wensen, ervaring en kennisniveau. Inspectie op de brug en testrit zijn hierbij vanzelfsprekend en kosteloos. Prijzen zijn alles inbegrepen, meestal BTW niet-aftrekbaar, vrij van import- of andere belastingen binnen de Europese Unie. Wij kunnen, indien gewenst, voorzien in Belgische, Franse of Nederlandse technische keuring. Levering (wereldwijd), stalling, onderhoud en herstelling behoren tot onze core-business.

Op onze website vindt u per wagen een zeer uitgebreide fotoreportage (+100 foto’s). Voor een uitgebreidere beschrijving, een gedegen advies en met al uw vragen kunt u uiteraard telefonisch, via e-mail of mits een bezoek bij ons terecht.

Oldtimerfarm is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10u tot 17u (zonder afspraak). Op zondag zijn we gesloten en op maandag enkel op afspraak te bezoeken. We kijken er naar uit u te mogen verwelkomen!

 

 

Informatie en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen en/of drukfouten. Meer info over onze privacy, GDPR en cookie policy: https://www.oldtimerfarm.be/privacy_policy_oldtimerfarm.pdf

 

Contacteer ons:

Xavier: 0032 472 40 1338 (NL, FR, DE, EN, IT) info@oldtimerfarm.be

Olivier: 0032 473 11 7300 (NL, FR, DE, EN) olivier@oldtimerfarm.be

 

Oldtimerfarm uit Aalter verkoopt ook graag uw oldtimer of collectiewagen in opdracht. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Xavier of Olivier.

 

 

Volgende afspraken op beurzen:

 

·         02-06.02.2022 Retro Mobile – Paris – Expo Porte de Versailles

 

·          23-27.03.2022 Essen siha.de

 

·         https://www.oldtimerfarm.be/nl/events.php

 


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.