Keeping Up Appearances - Serie 2: Deel 1 (DVD) Nieuw…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 125x bekeken
  • Datum geplaatst 4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving


Speelduur
146 minuten
Fullscreen 1.33:1 (4x3)
Audio
Engels Dolby Digital 2.0
Ondertitels
Nederlands • Engels
Regisseur
Harold Snoad
Hoofdrollen
Clive Swift • Josephine Tewson • Patricia Routledge
Genre
Komedie
Catagorie
Tv-serie

Inhoud Tv-serie:
Ze is de schrik van de buurt. Als de dominee haar ziet, loopt hij snel een blokje om. Buurman Emmet durft de tuin niet meer in uit angst voor haar. Haar familie ziet haar liever gaan dan komen. Wij hebben het over Hyacinth Bucket (pronounced as “Bouquet”). Een omhoog gevallen snob van middelbare leeftijd. Ze stamt af uit een “normaal”, wat asociaal gezin. Dit is nog te merken aan haar zus Daisy die getrouwd is met vette lapzwans Onslow. Deze doet niets anders dan voor de TV hangen en zijn vrou w commanderen. In huis woont ook zus Rose, een vrouw op leeftijd die zich kleed als een jonge lellebel en een enorme mannengek is. Verder woont ook de vader van Hyacinth, Rose en Daisy nog in huis. De goede man is zwaar seniel en gaat er regelmatig vandoor op vrouwenjacht. Gelukkig woont Hyacinth op stand met haar man Richard. Hyacinth heeft het erg hoog in haar bol, ze schaamt zich voor haar familie, behalve voor haar zus Violet. Je weet wel, die met de bookmaker getrouwd is en woont in een villa met zwembad, sauna en ruimte voor een pony. Ze doet er werkelijk alles aan om hoger te stijgen op de sociale ladder en organiseert veel diners bij kaarslicht. Bovendien drijft ze iedereen tot het uiterste vanwege haar gedrag.
MY WAY OR THE HYACINTH WAY

Engelse humor is aparte humor, je houdt er van of niet. Series als Wordt U Al Geholpen, Daar Komen De Schutters, Allo Allo zijn ook in Nederland een groot succes en aan dit rijtje kunnen wij zeker Keepi ng Up Appearances toevoegen.
De serie vindt zijn oorsprong in 1990 en liep tot 1995 door. Ook in Nederland werd de serie regelmatig door de TROS uitgezonden. Centraal staat natuurlijk supersnob Hyacinth Bucket (pronounced as “Bouquet”). Net zoals Frank Spencer in “Some Mothers Do ‘Ave ‘Em” is, is het irritatiegehalte vrij hoog en de uitwerking daarvan op de omgeving is wat de serie zo leuk maakt.
Een ander item wat veel in Britse komedies langskomt is de kracht van de herhaling. Men weet wat er gaat komen. Buurvrouw Elisabeth breekt weer een duur kopje, De telefoon rinkelt en het is Sheridan, Violet of verkeerd verbonden, Hyacinth schrikt van de hond van Onslow. Deze gimmicks lopen als een soort van rode draad door de hele serie en zorgen voor de luchtige aankleding van elke aflevering.
Deze serie kijkt heerlijk weg want iedereen kent in meer of mindere mate wel een Hyacinth in zijn leven.

De 5 afleveringen van deze eerste disc van seiz oen t wee zijn zijn:

Een Vreemde Man:
Hyacinth ziet een vreemde man in zijn ochtendjas de melk binnenhalen bij buurvrouw Elizabeth. Hyacinth gaat meteen over de rooie. Ze ziet in dat Elizabeth op het verkeerde pad is geraakt en wil meteen verhuizen omdat de buurt er op achteruit is gegaan. Maar de vreemde man is de broer van Elizabeth, Emmet die voorlopig bij Elizabeth komt wonen. Emmet is een gewillig slachtoffer voor Hyacinth.
Een Ritje Met Mrs. Fortescue:
De oude Mrs. Fortescue heeft gebeld naar Hyacinth of ze haar een lift naar de stad willen geven. Natuurlijk stemt Hyacinth toe omdat dit haar weer hoger in aanzien brengt. Maar Mrs Fortescue is een onmogelijk doof mens en Richard heeft veel moeite met haar. Bovendien komt ze onderweg ook Daisy en Rose nog tegen. Hyacinth doet alsof ze hen niet ziet maar Mrs. Fortescue wil perse dat Hyacinth ze ook meeneemt. Dat is vragen om problemen.
Etentje Bij Kaarslicht:
W aar b uurman Emmet zo bang voor is, gebeurt. Hij wordt uitgenodigd voor een diner bij kaarslicht. Hij weet zeker dat Hyacinth weer voor hem zal gaan zingen om zo een plaatsje in het lokale operagezelschap te krijgen waarvan Emmet dirigent is. Maar alles loopt in de soep als er twee aanbidders van Rose aan de deur ruzie beginnen te maken.
Hyacinth Gaat Golfen:
Hyacinth en Richard zijn door de Majoor uitgenodigd om te gaan golfen. Ze arriveren in een hotel, waar Hyacinth natuurlijk weer onmogelijke eisen heeft. De majoor wil trouwens helemaal niet golfen maar heeft meer interesse voor Hyacinth. Hij stuurt Richard weg om met een vriend van hem te gaan golfen zodat hij Hyacinth voor zich alleen heeft. Bovendien zit in kamer 210 een stelletje tortelduifjes die wel heel veel lawaai maken. Het blijkt Rose te zijn.
Familieperikelen:
Hyacinth heeft weer eens voldoende problemen met haar familie. Haar vader is weggelopen om te gaan trouwen en haar zw ager B ruce zit in een boom te mokken en wil niet eruit komen. Dit alles komt Hyacinth sociale status niet ten goede.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.