Juliana & Bernhard - Cees Fasseur ( 2008)

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 18x bekeken
  • Datum geplaatst 9 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Het verhaal van een huwelijk - De jaren 1936 - 1956.
Het huwelijk van Juliana en Bernhard maakte in de jaren vijftig een ernstige crisis door. Een huwelijkscrisis werd veroorzaakt door een geheimzinnige vrouw. Greet Hofmans, die- in het begin als gebedsgenezeres ten behoeve van prinses Marijke, en later met behulp van ' doorgevingen ' of wenken die zij van ' Boven ' kreeg - grote invloed op koningin Juliana wist te verwerven. Uiteindelijk moesten drie 'wijze mannen', de commissie -Beel , eraan te pas komen om het conflict op te lossen. Zo gemnakkelijk ging dit intussen niet, want Juliana wilde Hofmans aanvankelijk niet loslaten.
Het rapport van de commissie-Beel werd nooit gepubliceerd en bleef voor onderzoekers gesloten. Juliana & Bernhard bevat de integrale tekst van het rapport van de commissie, naast allerlei brieven en documenten van Juliana, Bernhard, Hofmans en anderen.
Vooral over de Tweede Wereldoorlog bleek in het Koninklijk Huisarchief veel, tot dusver onbekend, materiaal aanwezig dat zonder restricties mocht worden gebruikt. Onder meer bleef de complete briefwisseling uit de oorlogsjaren bewaard tussen Juliana in Ottawa en Bernhard in Londen. Hun brieven werpen een nieuw licht op Juliana's Canadese jaren, waarin zijn nauwe contacten onderhield met de Roosevelts, het Amerikaanse presidentsechtpaar, en op Bernhards avontuurlijke leven in Engeland.
Het gebonden boek met kaft is in nieuwstaat en uitgave van Balans; 2008.
De prijs is excl. verzendkosten; gewicht 840 gram.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.