John Updike...Musea , vrouwen , meisjes.

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 75x bekeken
  • Datum geplaatst 2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Pocket.


Musea, vrouwen, meisjes bestaat uit drie delen. In de verhalen van Museums and women, het eerste deel, vertelt Updike minutieus en met het oog voor verrassende, even ontwapenende als benauwende details de alledaagsheden van de moderne middleclass Amerikaan: innerlijk leeg, is deze overal op bezoek en nergens thuis.
In het tweede deel, Other modes, neemt Updike, die ook al in Beck: een boek bewezen heeft over een trefzeker gevoel voor uitbundige grappen te beschikken, de gelegenheid te baat om zich eens flink uit te leven; het bevat onder meer fantastische verhalen over antropomorfe onderwaterwezens en sprekende voorhistorische monsters, in de tekst waarvan zelfs allerlei merkwaardige illustraties zijn verweven.
Het slotdeel, The Maples, bevat vijf verhalen over het huwelijk van de Maples, dat voortsukkelt door alles crises heen. Updike sc hildert dit typisch Amerikaanse gezinnetje met een geweldig gevoel voor verschijnselen van decadentie en bloedarmoede, maar aarzelt ook niet bepaalde positieve kanten te noemen, met een melancholie die typerend is voor de man-tussen-twee-generaties die Updike meent te zijn: te jong om krijger en te oud om rebel te zijn.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.