JEHANNE - Simone van der Vlugt

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 39x bekeken
  • Datum geplaatst 1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Verzenden
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

JEHANNE - Simone van der Vlugt
Jeugd/Kinderboek v/a ca. 12jr.
Lemniscaat 2003 2e druk (208 blz)
Hardcover
In goede staat
€ 4,95
Verzenden kosten koper: Brievenbuspost (429gr)
ISBN: 9789056373436

1425. Frankrijk is verwikkeld in de Honderdjarige Oorlog met Engeland. Als op een dag de Engelsen Domremy binnenvallen en een spoor van verkrachting en vernieling achterlaten, maakt de dertienjarige Jehanne de verschrikkingen van de oorlog voor het eerst van dichtbij mee. Een paar dagen later overkomt haar iets wonderlijks: ze hoort een stem die haar vertelt dat zij degene is die Frankrijk van de vijand zal verlossen.
Zonder dat haar ouders het weten trekt Jehanne naar het hof van de kroonprins van Frankrijk en belooft hem dat zij hem naar Reims zal brengen waar hij tot koning gekroond zal worden. Bovendien zal zij het leger leiden dat Orléans moet ontzetten. Aanvankelijk stuit Jehanne op veel verzet en ongeloof, maar geleidelijk aan wint ze het vertrouwen van de prins en het volk. Geleid door de stemmen weet Jehanne haar goddelijke opdracht te volbrengen.
Plotseling zwijgen de stemmen in haar hoofd, maar Jehanne kan niet geloven dat haar opdracht voltooid is - er moeten nog zoveel steden bevrijd worden van de Engelsen! Ze besluit niet terug te keren naar Domremy, maar de koning en zijn leger te blijven dienen.
De gebeurtenissen nemen echter een fatale wending als Jehanne tijdens een poging om Compiègne te bevrijden gevangen wordt genomen en wordt uitgeleverd aan de Engelsen.
Jehanne is de geschiedenis ingegaan als Jeanne d'Arc. In dit boek lees je haar waargebeurde, tragische levensverhaal.

Meer titels van Simone van der Vlugt:
Bloedgeld (v/a ca. 12jr)
Schuld (v/a ca. 12jr)
De rode wolf (v/a ca. 12jr)
De bastaard van Brussel (v/a ca. 12jr)
Zwarte sneeuw (v/a ca. 12jr)
De amulet (v/a ca. 12jr)


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.