Jean van Stratum - De Levensgang van Ton Baeten

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 2x bekeken
  • Datum geplaatst 1 maand geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Jean van Stratum  -  De Levensgang van Ton Baeten  

BCZ

oud-abt van de Abdij van Berne in gesprek met dr. Jean van Stratum

232 pagina's

Ton Baeten, geboren in 1931 te Tilburg, verbond zich in 1949 met de abdij van Berne. Na zijn priesterwijding in 1956 studeerde hij klassieke talen in Utrecht. In 1968 werd hij prior en in 1982 volgde zijn verkiezing tot 68ste abt van de abdij. Vanaf 2000 is hij emeritus-abt.
Mgr. Bluyssen stelde hem in 1972 aan als bisschoppelijk gedelegeerde voor de religieuzen in het bisdom Den Bosch. Als abt verzette Ton Baeten zich openlijk tegen de benoeming van bisschop Ter Schure in 1985 wat veel commotie gaf. Als voorganger bij de viering van de Acht Mei Beweging in 1986 baarde hij opzien en kwam in conflict met kardinaal Simonis.
Baeten uitte in veel geschriften zijn betrokkenheid bij de Nederlandse katholieke kerk en toonde zich in zijn talrijke inleidingen en spreekbeurten bezorgd over de richting die deze vanaf de jaren '80 insloeg. Hij speelde een belangrijke rol in de organisatie van de religieuzen en bleef ook na zijn aftreden nog jaren pleiten voor een ander gezicht van de Kerk.

-----
Dr. Jean van Stratum (Keldonk-Erp, 1941) studeerde Geschiedenis aan de katholieke universiteit van Nijmegen. Na een loopbaan in het voortgezet onderwijs schreef hij een aantal boeken over onderwerpen die met de abdij van Berne te maken hebben.
Ook publiceerde hij de eerste biografie van oud-Bernensis abt Bernard Pennings, oprichter van St. Norbert Abbey in De Pere (V.S.).

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.