James Levine - Giuseppe Verdi, Vladimir Chernov, Kir…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 17x bekeken
  • Datum geplaatst 1 maand geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

James Levine -  Giuseppe Verdi,  Vladimir Chernov, Kiri Te Kanawa, Placido Domingo, Robert Lloyd , Bruno Pola, The Metropolitan Opera Orchestra And Chorus – Simon Boccanegra  (DVD) Nieuw

BCZ

Speelduur 141 minuten

1 Simon Boccanegra (Melodramma In Un Prologo E Tre Atti) Composed By – Giuseppe Verdi  2:21:00

Verdi werd eigenlijk alleen in zijn jeugd nog aangesproken met 'Giuseppe'. Al snel werd hij door zijn omgeving 'Verdi' genoemd, ook door zijn naasten. Toen zijn enorme muzikaliteit begon te blijken, kwam hier het respectvolle 'Maestro' bij. Alleen zijn vader is hem zijn hele leven Giuseppe blijven noemen. 'Fortunino' komt van het Italiaanse woord 'fortunato' (fortuinlijk) omdat zijn ouders - na acht jaar huwelijk - blij verrast waren met de komst van hun eerste kind. Verdi is ook bekend als "de zwaan uit Busseto", waarschijnlijk door de houding die hij aannam tijdens het dirigeren.

Giuseppe Fortunino Francesco Verdi (Le Roncole, 10 oktober 1813 – Milaan, 27 januari 1901) was organist, pianist, dirigent maar bovenal componist. Verdi was een van de grootste componisten van Italiaanse opera's, waarvan hij er in totaal zesentwintig schreef. Zijn opera's waren tijdens zijn leven zeer geliefd en zijn dat nog steeds.

De eerste dvd-versie van een opera van Verdi die pas na 1970 tot het vaste internationale opera-repertoire is gaan behoren. Hier vinden we een topuitvoering in de Metropolitan Opera in New York in 1995. Uitgevoerd wordt de herziene versie van het werk. Verdi's laatste librettist Arrigi Boito herschreef daarvoor belangrijke gedeelten van het originele libretto van Francesco Maria Piave. Het liefdesdrama van de opera speelt zich af in Genua in het midden van de 15e eeuw. In de kostumering houdt Michale Scott een wat latere tijd aan. De hoofdrollen werden in New York gezongen door Vladimir Chernov, Kiri Te Kanewa en Placido Domingo. De ervaren Brian Large wist ook deze opvoering fraai en direct in beeld te brengen.

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.