ITALIAANSE RENAISSANCE - Shaaron Magrelli en Giovanna …

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 48x bekeken
  • Datum geplaatst 8 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

ITALIAANSE RENAISSANCE
Shaaron Magrelli en Giovanna Uzzani

Een groot imposant boek (30 cm bij 30 cm en 6 cm dik) over de Italiaanse Renaissance.

Ontdek de meest essentiële meesterwerken van een essentiële en bloeiende periode in de geschiedenis van de wereldkunst, in architectuur, schilderkunst en beeldhouwkunst.
Dit visueel materiaalboek presenteert bijna 600 meesterwerken op paginagroot formaat (29 x 29 cm) uit een ongeëvenaarde periode in de geschiedenis van de kunst, in termen van creatie en pracht.
De Italiaanse Renaissance van de 15e en 16e eeuw bracht een aantal meesterwerken voort, waaronder de wonderen van Michelangelo, Da Vinci, Mantegna, Botticelli, Raphael, om er maar een paar te noemen, de meest emblematische.
Georganiseerd volgens een thematische en geografische indeling, maakt dit werk het mogelijk om de gelijktijdige evolutie van architectuur, beeldhouwkunst en schilderkunst in Florence en Toscane, in Noord-Italië, vervolgens in Midden- en Zuid-Italië te volgen - dit komt overeen met de politieke verdelingen van deze tijd.
In de architectuur creëren kunstenaars als Brunelleschi, Bramante, Alberti en Michelangelo, burgerlijke, religieuze en prinselijke gebouwen, beïnvloed door modellen uit de klassieke oudheid en gestructureerd volgens de meest recente perspectiefregels.
In de beeldhouwkunst, voornamelijk in Florence en Rome, wijden de meesters zich aan heilige, burgerlijke en mythologische onderwerpen, werkend met marmer, brons, hout en geglazuurd terracotta.
Religieuze gebouwen, pleinen, paleizen en tuinen zijn versierd met plastische werken waarin de nieuwe klassieke taal, zowel expressief als elegant, soms versmelt met de traditie van de laatgotiek.
Ten slotte kwam de heropleving van de Italiaanse renaissanceschilderkunst in Florence en Toscane, met Masaccio, Piero della Francesca, Leonardo da Vinci en Michelangelo, in het bijzonder dankzij het beschermheerschap van prinsen, religieuze ordes en pausen. 

Dit alles is te zien en te beleven in dit prachtige boek waar u heel veel uren en telkens opnieuw in zult kijken.
Het boek is drietalig (ook Nederlands) maar staat alleen maar in dienst van de bijna 600 prachtige paginagrote afbeeldingen die u intens doen genieten van de wedergeboorte van de Kunst.

Uitgave: SCALA
Groot formaat hardcover, met stofomslag
600 pagina's
In NIEUWSTAAT
Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.