INTERCULTURELE GESPREKSVOERING - Edwin Hoffman

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 179x bekeken
  • Datum geplaatst 6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Te koop:
INTERCULTURELE GESPREKSVOERING
Theorie en praktijk van het TOPOI-model
door Edwin Hoffman

Ieder mens maakt deel uit van een sociaal verband ook wel sociaal systeem genoemd. Het blijft niet beperkt tot een systeem; een mens kan deel uitmaken van meer systemen.
Naast de meer traditionele systemen zijn door immigratie en opkomende globalisering ook transnationale netwerken ontstaan en internationale sociale bewegingen. Ieder systeem heeft een eigen cultuur en communicatie. Waar liggen nu de verschillen en de overeenkomsten?
Alle communicatie is intercultureel, maar een gesprek tussen een autochtoon en een allochtoon kan ook 'gewone' communicatie zijn. Dit uitstekende boek gaat daar zeer diep op in.
Interculturele gespreksvoering waarin expliciet aandacht is voor de culturele factoren die van invloed zijn op de communicatie. Er dient ruimte te zijn om de 'vreemdeling' toe te laten, te ontmoeten en er-zijn-voor de ander.

De schrijver promoveerde op het TOPOI-model, dat in dit boek uitvoerig wordt behandeld: een pluralistische systeemtheoretische benadering van de interculturele communicatie. TOPOI staat voor taal, ordening, personen, organisatie en inzet. Ieder item wordt grondig behandeld in de context van de systeem- en communicatieleer.
Een knap boek, didactisch van opzet en zeer geschikt voor het onderwijs en mensen die beroepsmatig intercultureel communiceren.

Uitgave: Bohn Stafleu van Loghum
Groot formaat paperback, 369 pagina's
In NIEUWSTAAT
(CDJK FVS)


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.