MarktPlaza

IN TOSCANE

153x bekeken
9 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Frances Mayes.
(auteur van 'een huis in toscane' en 'Bella Toscane')
Kook- en kijkboek.
Zeer fraaie hardcover met omslag
272 pagina's
21 x 26 cm.
In dit schitterende gebonden boek voert Frances Mayes ons mee naar de heuvels van Toscane. Niet alleen in woord - zoals in haar levendige en succesvolle boeken Een huis in Toscane en Bella Toscane - maar ook in beeld. 
Frances Mayes bezoekt feesten en bekijkt prachtige, eeuwenoude pleinen, waar een gevoel van tijdloosheid je overvalt. Ze gaat naar markten, wijn- en olijfgaarden, en laat de lezer zo meegenieten van het adembenemende Toscaanse landschap. En vanzelfsprekend brengt ze veel tijd door in Toscaanse keukens. 
Door de vele prachtige kleurenfoto's, gemaakt door Bob Krist, kan de lezer nu zelf zien waar Mayes met zoveel passie over schrijft. 
De vijf delen van het boek laten elk een aspect van het Toscaanse leven zien:
- La Piazza: het centrum van het Italiaanse dorpsleven. Met foto's van winkeltjes, markten, oude straatjes, haar vrienden en kennissen, en met fragmenten van gesprekken die Mayes opving, brengt ze op originele wijze haar stadje Cortona in beeld;
- La Festa: met veel verhalen en met foto's van de feesten en partijen die Frances Mayes bezocht, zoals het grootse kerstdiner bij de buren en de jaarlijkse ezelrace rond de kerk, laat zij zien hoe uitbundig de Toscaanse bevolking feestviert;
- Il Campo: het veld. Edward Mayes vertelt over de wisseling der seizoenen, over het plukken van olijven, en over het genot van het eten van een bruschetta met de eerste versgeperste olie.