IK CLAUDIUS & CLAUDIUS DE GOD - Robert Graves

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 19x bekeken
  • Datum geplaatst 3 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Verzenden
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

IK CLAUDIUS & CLAUDIUS DE GOD - Robert Graves

1.
IK CLAUDIUS - Robert Graves
Vertaling: TH. Wink
Historische roman
Deltos Elsevier 1978 4e druk (376 blz)
Gebonden met stofomslag
In goede staat
ISBN: 9010018903  (9789010018908)

Niets wees er aanvankelijk op dat Tiberius Claudius, zoon van Augustus' stiefzoon Drusus en neef van keizer Tiberius, geroepen zou zijn tot het keizerschap.
Integendeel: de keizerlijke familie distantieerde zich van de schuwe jongeling, die het mikpunt werd van de spot van het hof. Claudius 'de stotteraar', het enfant terrible dat de tradities en de conventie trotseerde, werd stelselmatig vér gehouden van staatszaken.
Toen dan ook na Caligula's dood Claudius door de lijfwacht tot keizer werd uitgeroepen, was hij zelf nog het meest verbaasd. Maar Claudius bleek een man van grote gaven: hij ontpopte zich als een uitnemend regent. En dat ondanks de perikelen met zijn derde vrouw Messalina, die berucht was om haar onzedelijke levenswijze.

2.
CLAUDIUS DE GOD - Robert Graves
Vertaling: Drs. J.J.P. Boezeman
Historische roman
Elsevier 1978 (208 blz)
Gebonden met stofomslag
In goede staat
ISBN: 9010023699  (9789010023698)

Dit is het tweede deel van de wereldvermaarde roman over het leven van keizer Claudius, de Kreupele, de Stotteraar, het zwarte schaap van de familie, van wie niemand ooit had verwacht dat juist hij na de dood van de perverse Caligula tot keizer uitgeroepen zou worden.
Twee jaar na zijn benoeming vat Claudius de draad van zijn roerige levensgeschiedenis weer op. Gerijpt door tal van ervaringen doet hij verslag - want Graves, de auteur, laat de keizer zélf op boeiende en meeslepende wijze het woord voeren - van zijn handelingen gedurende zijn regering; handelingen die meer dan eens niet door logica gesteund lijken.
Voorts vertelt hij hoe hij de schade die zijn voorgangers het Romeinse Rijk toebrachten ongedaan maakte, van zijn relatie met de joodse koning Herodes Agrippa en over diens veelbewogen leven. De verovering van Brittannië komt ter sprake en, zeker niet in de laatse plaats, hoe hij uiteindelijk meedogenloos afrekent met zijn nymfomane vrouw Messalina.

€ 17,95
Verzenden kosten koper: Pakket (1110gr)
GEEN LOSSE VERKOOP


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.