MarktPlaza

Het praktische ruiter handboek

188x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Debby Sly

Erg mooie hardcover met omslag.

Nieuwstaat.

23,5 x 30,5 cm.

160 pagina's.

 - Een complete en professionele rijcursus van de eerste stap tot perfectie.

Je krijgt niet zomaar een vruchtbare vertrouwensband met een paard.

Je moet zijn geestelijke en lichamelijke eigenschappen gaan begrijpen en leren hoe je ermee moet omgaan.

Het praktische ruiterhandboek leidt je langs alle aspecten van het paardrijden - van basisgegevens, zoals de uitrusting van paard en ruiter voor een buitenrit, tot de zware eisen van de wedstrijdsport.

Deel 1, 'Rijlessen', begint met de kennismaking met het paard en de eerste keer opzadelen. Aan het eind toont het de gevorderde ruiter de kneepjes van de dressuur en springsport.

Het eerste hoofdstuk behandelt de basisprincipes van de communicatie en daarna toont 'Lekker in het zadel' hoe de juiste zit bereikt moet worden.

Vervolgens wordt de basis van elke gang behandeld. De volgende hoofdstukken laten je zien hoe je het beste uit je paard kunt halen met technieken voor gevorderde ruiters.

Elke nieuwe vaardigheid wordt duidelijk stap voor stap uitgelegd. Met behulp van de duidelijke tekeningen en foto's leer je je op je gemak te voelen met je paard, zelfverzekerd en klaar om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Deel 2, 'De wereld van het paard', toont op dezelfde informatieve manier de talrijke manieren waarop je je nieuwverworven vaardigheden in praktijk kunt brengen.

Van de individuele dressuursport tot teamsporten zoals polo biedt dit boek je alles wat je moet weten om met zo veel mogelijk plezier te springen en te rijden.

Het praktische ruiterhandboek is een begrijpelijk, deskundig en fraai vormgegeven handboek over de rijkunst. Het is een leidraad voor zowel de beginner als de gevorderde ruiter om zo veel mogelijk plezier te putten uit de speciale band tussen paard en ruiter.