HET HUIS LIJKT WEL EEN SCHIP - Jacques Vos

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 76x bekeken
  • Datum geplaatst 2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

HET HUIS LIJKT WEL EEN SCHIP - Jacques Vos

Handleiding voor het poëzieonderwijs op de basisschool

Educatief/Opvoeding

Bekadidact 1996 (131 blz)

Hardcover

In goede staat

€ 4,95

Verzenden kosten koper: Brievenbuspost (577gr)

ISBN: 9789032106003

Er wordt wel eens beweerd dat kinderen niet van poëzie houden. Niets is minder waar. Elke leerkracht in het basisonderwijs die het poëzieonderwijs serieus neemt zal dit beamen. De enthousiaste deelname van honderden scholen den duizenden kinderen aan de jaarlijkse poëziewedstrijd van de stichting Kinderen en Poëzie bewijst dat kinderen en poëzie elkaar uitstekend verdragen. Of kinderen op school plezier krijgen in het luisteren naar en het lezen en zelf schrijven van gedichten, wordt in hoge mate bepaald door de geïnspireerde leerkracht die zelf belangstelling heeft voor poëzie.

Inspiratie en belangstelling zijn voorwaarden, maar er is meer nodig: kennis van zaken. Wat biedt je kinderen aan en hoe doe je dat.

'Het huis lijkt wel een schip' wil de leerkracht een handreiking geven bij het werken met kinderen en poëzie. In elf hoofdstukken komen allerlei aspecten van het poëzieonderwijs ter sprake. Theorie en didactiek worden steeds gevolgd door uitgewerkte lesvoorbeelden voor de verschillende leeftijdsgroepen. En uiteraard biedt deze handleiding veel voorbeelden uit het rijke poëtische arsenaal. In alle opzichten een frisse inspiratiebron voor plezierige en verantwoorde poëzielessen.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.