Hernhutters in Nederland - J.M. van der Linde

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 18x bekeken
  • Datum geplaatst 4 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Verzenden
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Paperback, uitgave 1968, 94 blz. met zwart/wit foto's en tekeningetjes. Randen kaft sleets; bovenkant rug ietwat beschadigd en 1 blz. ligt los in het boekje (zie foto's 3); lichte gebruikssporen. Verzendkosten (4,10 euro) zijn voor de koper. [B6]

De hernhutters vestigden zich in 1736 in 's-Heerendijk, bij IJsselstein. Ze kochten in 1746 Slot Zeist. De geloofsgemeenschap was enkele jaren eerder, in 1722, ontstaan toen een groep religieuze vluchtelingen onderdak kreeg op het landgoed van graaf Von Zinzendorf, in Duitsland. Onder hen bevonden zich nazaten van volgelingen van Johannes Hus. Zij bouwden een nederzetting die zij Herrnhut (onder 's Heeren hoede) noemden. Vanuit Herrnhut bedreven zij zending en verspreidden zij zich snel over de hele wereld. Ze kwamen ook in Nederland, waar ze zich op meerdere plaatsen vestigden. Slot Zeist bood te weinig ruimte voor de groeiende groep gelovigen, zodat er in de tweede helft van de achttiende eeuw panden bij werden gebouwd.

Verzendkosten bij meerdere boeken:
- Soms passen 2 ‘normale’ boeken of meerdere kleine boekjes in één envelop. U betaalt dan slechts 4,10 euro verzendkosten. Informeer even of dit in uw geval mogelijk is.
- Passen de boeken niet meer in één envelop (pakketpost), dan zijn de verzendkosten 5,75 euro bezorging thuis of 4,50 euro ophalen bij een DHL-ServicePoint bij u in de buurt. (Max. 10 kg met een pakketafmeting van 80x50x35 cm.)

Kijk ook eens naar mijn andere advertenties

P.S. In het belang van beide partijen (koper/verkoper) worden al mijn boeken als brievenbuspakje met track & trace verzonden. Op deze manier kunnen er geen misverstanden ontstaan aangaande het versturen als wel het ontvangen van de zending.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.