MarktPlaza

Hele mooie Nissan Figaro in Lapisgrijs

575x bekeken
1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen

Omschrijving

Deze Nissan Figaro is nummer 303 van een gelimiteerde serie van 20000 die uitsluitend voor de Japanse markt is gemaakt. Het model werd voorgesteld op de Tokyo motorshow en sloeg in als een BOM..
Met een design uit de fifties wilde Nissan laten zien dat alle moderne technieken OOK in een kleine stadsauto gepropt konden worden.
Met voor die tijd unieke opties als Airconditioning, een Automaat, Stuurbekrachtiging, Leren interieur, Electrische ramen, Radio CD speler en een derde remlicht was hij zijn tijd ver vooruit. 
De reacties op de beurs waren zo overweldigend dat men besloot er 6000 te bouwen. Die waren binnen 20 minuten uitverkocht en bij de Japanse Nissan dealers ontstonden ruzies van mensen die er ook 1 wilden!
Dus besloot men om via een loterij systeem er nog eens 14000 te bouwen en daar is dit er dus 1 van! 
Heeft jarenlang in roestvrij land Japan rondgereden en nu dus in Nederland te koop! 
De 1000cc 4 cylinder motor is gekoppeld aan een automaat die boterzacht schakelt, voorzien van een Turbo om meer vermogen te krijgen (76PK) uit 1000cc is zelfs nu nog steeds een hoop. 
De Turbo werkt uitstekend en is niet zozeer geplaatst om hard te rijden maar juist om hem uitermate zuinig te maken bij bepaalde toerentallen. Hij verbruikt dan ook slechts 1 op 15! bij normaal rijden..
Met slechts 810 KG gewicht ook nog eens goedkoop in de wegenbelasting en te verzekeren als YOUNGTIMER voor nog geen 100 euro per jaar.
De grootste attractie is natuurlijk het grote neerklapbare dak dat met 1 handeling zo in de kofferbak verdwijnt. 
Het dak is recent vervangen voor een nieuw exemplaar (ook het achterruitvinyl) en heeft een verwarmde glazen achterruit dus ook in de winter heb je een goed zicht naar achteren. 

Nissan monteerde hele comfortabele fauteuils in de Figaro waar je het uren op uit kan houden zonder vermoeid te raken!
Je moet natuurlijk niet SCHUW zijn om in deze auto te rijden. 
Hij valt op door zijn jaren vijftig design, aparte kleur en het vele chroom!
Heeft net al onze modificaties ingebouwd gekregen en heeft 124000 km gelopen in zijn 31 jarig bestaan
Hij rijdt dan ook perfect en start altijd
Dus; als je iets echt unieks wilt rijden, dan is dit de auto voor jou!
O ja, ook handig om te weten: het onderstel is van een Nissan Micra dus onderdelen is geen enkel probleem en goedkoop te krijgen!!
Er wordt nogal eens gezegd dat rechts gestuurd rijden vervelend is, welnu, kom rijden en je zult zien, je rijdt ZO weg, geen enkel probleem.... Ja maar, dat gedoe bij een parkeergaragekaartjesautomaat (leuk woord voor Scrabble, 4x woordwaarde!) dan???.....
Daarvoor leveren wij een klein grijpertje mee en daarmee druk je op de knop van de garage en pak je zo het kaartje eruit..... iedereen staat verbaasd hoe je het doet, maar het werkt!!!
Wij laten al onze Figaro's aanpassen zodat de typische Figaro probleempjes er niet meer zijn...
Zo wordt het motormanagement aangepast waardoor er minder turbodruk is en een iets hoger koppel wat de betrouwbaarheid en levensduur van het motortje ten goede komt.
Verder modificeren we de electrische ramen, het electrisch gedeelte van de zekeringenkast, de waterhuishouding etc,etc.
Wij zijn de grootste verkopende partij op het vasteland van Europa (meer dan 335 verkochtte exemplaren) met altijd een ruime voorraad Figaro's in diverse kleuren.
Laat u goed voorlichten over een Figaro er zijn nogal wat verkeerd geregistreerde auto's in omloop, kijk daarvoor op onze site op het web bij Figarospecialist.....
Kom langs voor een enerverende proefrit in deze klassiek ogende auto met moderne techniek!
helaas ruilen we door onze werkwijze niet in.
Een Figaro is in Belgiƫ heel eenvoudig te registreren.

Wordt geleverd met een APK  tot Nov 2024 en fraaie 'oud blauwe' kentekenplaten*