MarktPlaza

Hape Kerkeling - Ik ben er even niet ,mijn voettocht naar Santiago de Compostello.

60x bekeken
2 jaar geleden geplaatst
Geen afbeelding beschikbaar

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Hape Kerkeling - Ik ben er even niet ,mijn voettocht naar Santiago de Compostello. 

- Duitsland heeft zijn eigen Paul de Leeuw: Hape Kerkeling. Het ligt niet voor de hand dat juist hij op pelgrimstocht gaat naar Santiago de Compostela. Het wordt de reis van zijn leven.

- Hape Kerkeling (altijd in het middelpunt van de belangstelling, altijd in voor een grap) krijgt problemen met zijn gezondheid. Hij besluit om een pauze in te lassen. Alhoewel hij zich ernstig afvraagt wat hij eigenlijk gaat doen, loopt hij in 6 weken 800 km, vergezeld van zijn zware rugzak. De tocht voert over de besneeuwde toppen van de Pyreneeën, door Baskenland, via Navarra en Rioja naar Galicië, naar Santiago de Compostela, waar de apostel Jakobus ligt begraven. Het is al meer dan duizend jaar het doel van gelovigen uit de hele wereld.
Kerkeling kent eenzaamheid en stilte op zijn weg, wordt bij tijd en wijle geplaagd door uitputting en grote twijfel, maar ondervindt ook gastvrijheid en vriendschap. Bovendien ervaart hij – ook tot zijn eigen verrassing – de unieke nabijheid van God. Met humor en oog voor detail doet Kerkeling verslag van zijn reis, en van de reinigende kracht van wandelen.

Hape Kerkeling (42) werkt sinds 1984 als entertainer, cabaretier en presentator voor de Duitse televisie. Hij heeft aan veel shows en series meegewerkt en heeft daarvoor verschillende prijzen gekregen. Kerkeling spreekt Nederlands.

Voor iedereen die deze beroemde tocht gemaakt heeft of wil maken.

Recensie

De auteur, in Duitsland bekend als entertainer, cabaretier en tv-presentator, doet in dit boek verslag van zijn voettocht en bedevaart vanaf de Frans-Spaanse grens naar Santiago de Compostela. In 2001 stopt hij even met zijn werk in verband met gezondheidsproblemen en maakt de tocht van circa 800 kilometer in zes weken. Enerzijds is het een gewoon verslag met een opsomming van de ontberingen. De wegen zijn gevaarlijk door auto's of doordat de paden slecht zijn. Soms is het regenachtig of juist te heet. Iedere dag is het weer een opgave een beetje behoorlijk onderdak te vinden. Hij kent eenzaamheid en uitputting. De ontmoetingen onderweg zijn of heel gewoon of bizar maar met enkele pelgrims ook speciaal. Anderzijds is het verslag bijzonder omdat de schrijver gaandeweg zijn 'celebrity-status' aflegt en het bijbehorende taalgebruik, om tenslotte gewoon tot zichzelf te komen en met medepelgrims na te denken en te filosoferen over de aloude vraag: 'Wie ben jij?' Daardoor is het een boeiend en goed leesbaar verslag geworden, waarin veel lezers die de tocht gemaakt hebben zich gemakkelijk zullen herkennen.
- paperback, i.p.s. 13,75