[Geld] Buchan HC Bevroren verlangen - Monetaire geschi…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 35x bekeken
  • Datum geplaatst 4 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Bieden

Omschrijving

Hardcover met stofomslag. Buchan, James. Bevroren verlangen. Een zoektocht naar de betekenis van geld. Amsterdam: Uitgeverij Nieuwezijds, 1998. 368 blz. Formaat circa 22 cm, gewicht ongeveer 0,62 kg.
Puttend uit een rijke kennis van literatuur, financiën, schilderkunst, bedrijfsleven en filosofie, laat James Buchan zien hoe geld de wereld heeft veroverd - niet alleen in zijn vorm als betaalmiddel, maar ook als een idee van geluk. Gaandeweg heeft geld elke andere zingeving in het menselijk bestaan van de troon gestoten en de verhoudingen tussen mensen onderling veranderd.
In een spannend verhaal - dat loopt van de Homerische slagvelden tot aan de hoerenbuurten in het Japan van de zeventiende eeuw, van de ijskoude zilvermijnen van de hoge Andes tot Michael Milken, van de Amsterdamse Wisselbank tot aan de gevangenissen van het Derde Rijk - legt Buchan de illusie van het Geldtijdperk bloot.
Boek in goede staat. Referentienummer 11662.

Als u biedt is dat exclusief verzend- en verpakkingskosten (4,45 euro als brievenbuspakketje met Postnl, met pakketcode) of afhalen in Ede. Verzendkosten naar andere landen op aanvraag. Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.