GEINTJE - Domenico Starnone

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 26x bekeken
  • Datum geplaatst 2 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Aangeboden door CDJK

GEINTJE  - Domenico Starnone

Geintje is een rijk en complex verhaal vol contrasten. Jong en oud, vrolijk en donker, aantrekken en afstoten, lusteloosheid en levensenergie,… Een knappe confrontatie tussen een grootvader en zijn kleinzoon.

Als zijn dochter Betta hem vraagt om een paar dagen op Mario, zijn kleinzoon, te komen passen heeft Daniele zijn twijfels. Hij woont nu al tientallen jaren in Milaan en voelt er maar weinig voor om in het huis van zijn ouders in Napels te gaan logeren, waar Betta nu woont met haar echtgenoot en de vierjarige Mario. Het is ook al twee jaar geleden dat hij zijn kleinzoon laatst heeft gezien en Daniele is helemaal niet gewoon om met kinderen om te gaan. Ook moet hij dringend een opdracht afmaken, illustraties bij een verhaal van Henry James. Toch neemt hij de uitdaging aan.

Geintje gaat over de vier dagen die Daniele met zijn kleinzoon doorbrengt. Mario is zeer zelfstandig, eerlijk, druk, mondig en houdt zich amper aan de gemaakte afspraken. Dit leidt natuurlijk tot frustraties, zowel bij Daniele als bij Mario. De grootvader wordt geconfronteerd met zijn ouderdom en aftakeling. Daar bovenop werd hij ooit hoog gewaardeerd als illustrators, maar nu wordt hij stilaan afgeschreven in zijn vak.
Het meest bijzondere moment in het verhaal vond ik de periode dat Daniele op het balkon werd buitengesloten. De kleine Mario ziet dit als een spel, maar het is een van die vele geintjes die uit de hand loopt! De leegte is hier zo voelbaar… Gelukkig zijn er ook mooie en tedere momenten samen!

Uitg. Atlas Contact
Paperback, 208 pagina's
In NIEUWSTAATReageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.