Frans Lutters: Het graalmysterie en de zeven vrije kun…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 27x bekeken
  • Datum geplaatst 5 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Bieden

Omschrijving

Frans Lutters: Het graalmysterie en de zeven vrije kunsten


In de middeleeuwen vormden de Zeven Vrije Kunsten de basis van het onderwijs in Europa. Het beoefenen van de Vrije Kunsten was niet zozeer een middel om kennis te verwerven maar om deugden te ontwikkelen.
Werkelijke deugden ontwikkelen is geen uiterlijke maar een innerlijke, spirituele aangelegenheid. De beoefening van de Vrije Kunsten was een zevenvoudige inwijdingsweg.
De Zeven Vrije Kunsten, zoals ze o.a. in Chartres werden onderwezen, vormden een inwijdingsweg die aansloot bij de weg die Parzival, de zoeker naar de Graal, eerder gegaan was. Dit boek beschrijft de samenhang tussen het graalsmysterie en de Vrije Kunsten en laat zien hoe de Vrije Kunsten ook in onze tijd nog hun betekenis hebben.
Alanus ab Insulis, de grote leraar van de school in Chartres, was een graalridder, zoals enkele eeuwen voor hem Parzival ook was.
Frans Lutters beschrijft de vele verrassende en diepgaande aspecten van de Zeven Vrije Kunsten en laat de verbinding van de Vrije Kunsten tot het Mysterie van de Graal oplichten.
Dit boek is de voorlopige bekroning van zijn jarenlange verbintenis met beide thema's.

Uitg. Nearchus, softcover. Praktisch in nieuwstaat.

 

kstan
P150821


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.