Fiona Bradley - Surrealisme Stromingen in De Modern…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 15x bekeken
  • Datum geplaatst 1 maand geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Fiona Bradley  -  Surrealisme  Stromingen in De Moderne Kunst (Hardcover/Gebonden)  

BCZ

Deze serie, die Uitgeverij THOTH in samenwerking met de Tate Gallery Londen uitbrengt, bespreekt de belangrijkste kunststromingen van de twintigste eeuw. Elk deel bevat illustraties (bijna allemaal in kleur) van werken uit beroemde collecties van over de hele wereld.

Het surrealisme was een van de invloedrijkste kunststromingen van de twintigste eeuw. Dit avontuur startte aan het begin van de jaren twintig in Parijs met een klein groepje intellectuelen zoals Max Ernst, René Magritte en Salvador Dali maar groeide al spoedig uit tot een beweging die in de rest van Europa, de Verenigde Staten, Mexico en Japan de nodige invloed kreeg. Dit boek geeft een overzicht van deze beweging en werpt een nieuw licht op de soms ingewikkelde verbeeldingswereld van de surrealisten. Er wordt beschreven hoe de kunstenaars elkaar leerden kennen, wat de verhouding van het surrealisme met dada was en waardoor de beweging werd beïnvloed, waarbij de nadruk ligt op het werk van Sigmund Freud.

Ook de rol van vrouwen, die niet alleen inspireerden tot werken maar ook zelf als kunstenaressen actief waren, komt aan bod, evenals het surrealisme in de film en het theater. De kunstwerken, die afkomstig zijn uit collecties van over de hele wereld, worden stuk voor stuk aan een diepgaande analyse onderworpen.

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.